Samenwerking met een communicatiebureau leverde in 2017 een blog op met drie gouden tips voor online en offline zichtbaarheid. Ik gaf een live uitzending en er werd volop tijdens de uitzending gereageerd. De video duurde 45 minuten. Tijd voor een samenvatting: het lezen van dit artikel kost je 2 minuten.

Tip 1 Kleur als een van de eerst gouden tips bij zichtbaarheid

Stel je eens voor: in de verte zie je iemand aan komen lopen. Je ziet als eerste een contrast. Komt de persoon dichterbij, dan ga je steeds beter het silhouet zien. Daarna zie je de kleur.

Kleur is aantrekkelijk. Neem een afbeelding van een rode aardbei. Je zou zo een hap nemen, je proeft de smaak al bijna en het water loopt in de mond. Zie je een zwart-wit foto van dezelfde aardbei, dan zie je veel minder. De vorm herken je nog wel, maar door het onttrekken van kleur mis je het gevoel dat je bij de eerste afbeelding wel hebt.

Hetzelfde geldt voor kleding: kleur geeft cachet en zet, mits goed gebruikt, aan tot actie.

Bij kleding wordt de uitstraling ook bepaald door de stof, de structuur en de vorm van het kledingstuk. Alles moet kloppen en bij elkaar en de gewenste uitstraling passen. Ook degene die het draagt moet zich comfortabel voelen in de outfit.

Tip 2 Accentkleur rood als de tweede gouden tips bij zichtbaarheid

Wil je zichtbaar zijn? Draag dan accentkleuren. Accentkleuren trekken de aandacht.De aandacht houd je vast door het dragen van rood. Rood, de kleur van passie en ambitie en aantrekkingskracht. Het menselijk oog is erg gevoelig voor de signaalkleur rood.

Vind je rode jurk van top tot teen teveel van het goede? Je kunt rood ook anders inzetten. Zet eens rood in als accessoire. Een das, sjaal, oorbellen of een rode lipstick. Let er wel op dat de kleur van je lipstick harmonieert met je huid. Een quote die bij rood hoort is: succes trek je aan!

Tip 3 Basiskleur blauw, de laatste in de gouden tips bij zichtbaarheid

De kleur met een grote betekenis en die veel voor je uitstraling kan doen is blauw. Blauw staat voor betrouwbaarheid; je doet wat je zegt.

Blauw staat ook voor perfectie, vrijheid en waarheid. Blauw geeft lichaam en geest rust en balans. Blauw bevordert de communicatie. Trek je een blauw jasje en overhemd of blouse aan, dan heb je direct contact met je gesprekspartner.

Je begrijpt het al: een blauw jasje is dus onmisbaar in je garderobe. Blauw is een echte basiskleur, de basis waarop je jouw garderobe verder bouwt.

Weet dus dat een goede basisgarderobe met weinig kledingstukken oneindig veel combinaties geeft.

Online tip

Vraag jij je af waar de online tips blijven? De ene gouden tip is: ‘Zorg voor een professionele profielfoto die jouw deskundigheid en persoonlijkheid goed weergeeft.’

Nu jij!

Jij zet je authentieke persoonlijkheid, je kennis en ervaring in om je van anderen te onderscheiden. Door in je outfit en uitstraling te laten zien wie je bent ervaren je klanten jouw meerwaarde. Je bereikt hierdoor meer succes! En wij vinden het fantastisch om jou te helpen veel successen te behalen.

Wil je jouw persoonlijke presentatie professionaliseren? Maak eens een afspraak voor een gratis 15 minuten online coaching sessie.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op LinkedIn: https://www.linkedin.com/pulse/drie-gouden-tips-voor-online-en-offline-zichtbaarheid-bok-