krachtige personal brand unique personal branding

3 tips voor een krachtige Personal Brand

Sterke persoonlijkheden hebben een sterke focus en dragen deze uit. Sterke focus op je doelgroep en duidelijk zicht op je kernwaarden helpt bij het consistent communiceren van je waarde propositie, jouw meerwaarde. In dit blog krijg je drie tips voor het neerzetten van een krachtige Personal Brand.

Drie tips voor een krachtige Personal Brand

Vanaf de eerste zeven seconden dat mensen je zien hebben zij een mening over je imago. Onze hersenen geven in milliseconden signalen af die de eerste indruk bepalen. Om consistent je Personal Brand uit te dragen schreef ik drie kernwoorden die je helpen om een krachtige personal brand neer te zetten. Leg je eigen persoonlijkheid en visie eens naast deze kernwoorden!

Authenticiteit: (geloofwaardigheid, echtheid), passend bij de visie, cultuur en context. De kernwaarden voelen puur en kloppen bij de persoon. Mensen prikken er snel doorheen als je niet echt bent.

Samenhang: gevoelsmatig moet je Personal Brand kloppen en hij moet geloofwaardig zijn. Er dient samenhang te zijn in gedrag, woord, stijl, persoonlijke uitstraling en communicatie. Deze waarden vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Focus: keuzes maken en je daarop richten (focus) draagt bij aan een eenduidige persoonlijke uitstraling en geloofwaardigheid. Sterke persoonlijkheden hebben een sterke focus en dragen deze uit.

Voorbeelden van een krachtige Personal Brand

Lady DI zette een sterke Personal Brand neer. Zij bleef altijd zichzelf, ook toen zij op 20-jarige leeftijd prinses werd en er een koninklijke familie en leger van paparazzi over haar schouders meekeek. Haar spontaniteit, oprechte betrokkenheid bij het leed van de wereld en haar charmante verschijning maakten haar mateloos populair, wat deuren opende bij de groten ter aarde.

Pim Fortuyn had een consistente Personal Brand. Zijn stijl en uitstraling, alsook zijn emotionele betrokkenheid werden versterkt door de kleding die hij droeg en de accessoires waarmee hij zich omringde. Met zijn uitgesproken gedrag gooide hij zijn ziel en zaligheid in zijn politieke idealen. De coherentie in zijn gedrag, communicatie en uiterlijke presentatie maakte hem herkenbaar.

Larinda’s Personal Brand

Mijn focus ligt op het helpen van ambitieuze mannen en vrouwen bij het zichtbaar maken van hun kwaliteiten en eigenheid in hun persoonlijke uitstraling. Mijn kernwaarden zijn zichtbaar in mijn persoonlijke uitstraling. Mijn energie wordt gevoeld en dit alles versterkt mijn Personal Brand. 

Als je volledig doet wat bij je past, handel je vanuit vanzelfsprekendheid. Ik voel mij volkomen op mijn gemak, ik straal zelfvertrouwen uit en ben volledig in mijn element. Ik ben heel blij dat ik goed in mijn vel zit en de dingen doe vanuit een innerlijke rust die vertrouwd en goed aanvoelt.

Dit comfort en deze rust gun ik iedereen! 

Wil jij een frisse blik op jouw personal brand? Download dan de imagoscan.

Weten waar de kern van Personal Branding ligt? Dat lees je in dit blog.

© Larinda Bok

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *