uniquekleurenstijl, kleurtalent, imagoadvies, personalbranding, larindabok

5 belangrijke imagotips om succesvoller zaken te doen

Iedere ondernemer wil klanten. Het liefst wil je dat jouw ideale klant je uit zichzelf benadert en de producten die je aanbiedt koopt. Dit is de ideale situatie maar zo werkt het niet altijd.

Wat de klant wil

Je klanten willen je eerst leren kennen. Je potentiële klant zoekt naar jou, jouw product, je expertise en jouw unique sellingpoint. Hij zoekt online en offline. Weet je dat jijzelf je product bent? De manier waarop jij je presenteert maakt het verschil!

Kleding is communicatie

Je communiceert altijd met je kleding, in dit blog schrijf ik over de invloed van de eerste indruk. Tijdens een gesprek kan je wel je woorden aanpassen maar ga jij je niet even omkleden.

Je persoonlijkheid in je uiterlijke presentatie zichtbaar maken is niet makkelijk. Er bestaan niet voor niets gedegen opleidingen die imageconsultants hiervoor opleiden.
Toch zijn er zeker tips te geven. Hieronder vijf basisprincipes die je in kunt zetten voor een imago waarmee je succesvoller zaken doet.

5 belangrijke imagotips

  1. Vraag je altijd af: in welke context bevind mijn gesprekspartner zich en stem je garderobe daarop af
  2. Donkere kleuren hebben een formelere uitstraling dan lichtere kleuren
  3. Heldere kleuren brengen je meer naar de voorgrond
  4. Verticale strepen hebben een zakelijke uitstraling (Stropdassen met een diagonale streep hebben een zakelijke uitstraling)
  5. Maak voor een zakelijke uitstraling gebruik van accenten om een kledingstuk persoonlijk te maken

Meer weten?

Wil je weten wat een imagoadvies of personal branding voor jou kan betekenen? Kom gerust een kop koffie drinken en ik vertel je er meer over.

Larinda Bok

Unique Personal Branding

Tel: 06 14 35 45 80

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *