Ankie van Tatenhove kleuradvies

5 tips voor een geloofwaardige uitstraling bij de verkiezingen

Verkiezingen 2019…..Alle aandacht is gericht op de promotie van de politieke partijen op weg naar de verkiezingen. Nieuwe kandidatennamen prijken op de kandidatenlijsten, nieuwe uitdagingen worden aangegaan. Hoe profileer jij jezelf als kandidaat van jouw politieke partij? Hoe communiceer je wie jij bent en waar je voor staat? Wat is jouw Personal Brand?

Woorden kan je aanpassen, omkleden lukt niet meer

Het verkiezingsprogramma bevat de koers en de beleidsplannen van jouw partij. Je kent het verkiezingsprogramma uit je hoofd, maar hoe vertaal je dat op een authentieke wijze naar je potentiële kiezers? Hoe vertel je, zonder te schreeuwen, maar wel door jezelf te zijn, met een outfit die voor jou werkt, waarom de kiezers op jou moeten stemmen? Goede vragen die om een antwoord roepen. Want:je woorden kan je nog wel aanpassen, maar omkleden lukt niet meer.”

5 tips voor een passende eerste indruk

.

1. Stem af op de doelgroep en het thema

Je scoort bij de kiezer met een persoonlijke presentatie die een brug slaat naar de ander. Spreek je over het thema duurzaamheid, dan draag je geen donkerblauw pak met een rode das. Duurzaamheid is een groen onderwerp. Is een groen pak of een groene jurk dan de enige optie? No worries, een groen pak is moeilijk te verkrijgen, maar een groen accent in een midden-blauw of antracietgrijs pak, een overhemd, das of jurk, maakt op natuurlijke wijze de verbinding tussen jouw uitstraling en het thema duurzaamheid. En daarmee met jouw potentiële kiezers, zij komen voor jouw verhaal!

2. EyecatcherUnique kleurenstijl kleurtalent

Je staat voor de uitgangspunten van je partij. Daar is goed over nagedacht en je draagt uit dat je voor kwaliteit en betrouwbaarheid gaat. Draag daarom niet te veel accessoires. Eén accessoire van een mooie kwaliteit dat als eyecatcher fungeert heeft meer impact dan een rij kleurige kettingen. Draag een mooi horloge, een accent in je pak, of een sjaal in een accentkleur. Je blijft met een eyecatcher ook beter hangen in de herinnering van je toehoorders.

3. Stop

Stop met het kijken naar de lichaamspunten waar je minder blij mee bent. Accentueer met een accentkleur, lijnen of accessoires de mooie kanten van je lichaamssilhouet. Dit geeft veel zelfvertrouwen en zekerheid over je persoonlijke presentatie.

4. Houding

Je toehoorders komen naar jou, om jou te zien en te horen wat je te vertellen hebt. Met je verhaal én je kleding en houding straal je uit dat jij degene bent op wie ze moeten stemmen. Jij bent jouw Personal Brand! Zet je voeten stevig op de grond, sta rechtop en maak oogcontact met je publiek. Geef je toehoorders de tijd om stil te worden, zorg dat je ademhaling tot rust komt en begin met spreken.

5. Kleur & Stijl

Voor een outfit die in balans is, is het van belang dat je jouw mooiste kleuren en eigen stijl kent. Kleuren die bij je huid- haar- en oogkleur passen zorgen voor een uitstraling die klopt! Draag aansluitende kleding in een pasvorm die de mooie kanten van jouw lichaamssilhouet benadrukt. Ton-sur-ton kleuren stralen professionaliteit uit, net als donkere kleuren. Heb je een van nature een lichte uitstraling? Draag dan niet té donkere kleuren.

Wil je meer weten over Personal Branding? Wil je oprechte feedback op jouw presentatie? Wil jij jezelf stevig en vol zelfvertrouwen neerzetten?  Doe als Ankie van Tatenhove, wethouder van Lansingerland. Zij kreeg in 2017 een kleuradvies en make-up advies. Zij vroeg advies over een jurk die ze niet graag draagt en waar zij op kan letten bij haar persoonlijke presentatie. Wil jij dat ook? Neem contact met mij op voor een advies op maat.

Larinda Bok

Tel: 06 14 35 45 80

larinda@uniquepersonalbranding.nl

Fotocredits: John Dijkgraaf fotografie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *