videocv uniquekleurenstijl

Waar moet je denken bij het maken van een video cv

De meeste sollicitanten proberen met een foutloze sollicitatiebrief en een zorgvuldig opgesteld cv hun toekomstige werkgever te overtuigen van hun capaciteiten. In 2017 begon de video cv aan een opmars. 

Video cv

Een video cv is een originele manier om je kwaliteiten, jouw passie en enthousiasme te laten zien. Ik kreeg een vraag van mijn LinkedIn connecties waar je nu op let bij het opnemen van een video.

4 Tips voor sollicitatiekleding en een video cv

Let op de uitstraling van je kleding. Als je een rapport oplevert lever je dit in een mooi mapje af. Presenteer jezelf in een krachtige en verzorgde outfit.

  1. Zorg voor een uniek detail waardoor je bij de kijker in beeld en gedachten blijft hangen: “dat was die mijnheer met dat mooie horloge”.
  2. Draag schone, nette kleding die goed past (niet te groot en niet te klein)
  3. Draag de kleuren die jou het beste staan. Heb je geen kleurenanalyse gehad? Trek dan kleding aan in de kleur die jij helemaal top vindt. Grote kans dat deze kleur jouw beste kleur is.
  4. Zorg dat je kleding in overeenstemming is met je innerlijk. Als je een donkerblauw pak draagt met een hooggesloten witte blouse en je bent heel creatief, dan is er geen harmonie tussen jouw persoonlijkheid en je uiterlijke presentatie. Je kleding werkt als stoorzender. 

Wat te doen?

Heb jij er wel eens over nagedacht wat je met het patroon van je kleding uitstraalt?​​ Hoe ga jij naar je kledingkast kijken? Ik kijk graag een keer met je mee in een Personal Branding Programma. Of met een garderobecheck. Zeker weten dat je meer kunt combineren dan je nu doet.

Voordelen

Dat bespaart je tijd en geld en je kunt daarna gericht gaan shoppen. Heel veel klanten gingen je voor en waren verrast over de inzichten die zij opdeden.

Een volgend blog schrijf ik over het effect van dessins in een zakelijke context.

Larinda Bok

Voor de zelfbewuste Personal Brand, die laat zien wie je bent!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] eerste indruk bestaat uit 7% verbale communicatie en 93% non-verbale communicatie. Nu de video-cv zijn opmars doet is het nog belangrijker dat je eerste indruk staat als een huis. Maar je wilt […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *