Heftig: jonge vrouw concludeert dat zij haar identiteit vereenzelvigt met haar prestaties burn-out preventie unique personal branding

Heftig: jonge vrouw concludeert dat zij haar identiteit vereenzelvigt met haar prestaties

Het was zwaar, mijn angsten waren deels ongegrond maar ik kan nog steeds waarde toevoegen. Mijn zelfvertrouwen heeft groei opgeleverd. Dit soort uitspraken hoor ik regelmatig in mijn praktijk. De impact hiervan en hoe dit voorkomen kan worden lees je in dit blog.

Het kan je de kop kosten

Hard werken, lange dagen maken en als je dan vrij bent, je sociale leven ten volle benutten! Ik hoor veel verhalen van dertigers die dachten veel aan te kunnen, maar stuk liepen op de verwachtingen die zijzelf en hun omgeving hadden. De onzekerheid van het altijd moeten presteren, de twijfel of je het wel goed doet, de bewijsdrang dat jij de beste bent…. het kan je de kop gaan kosten.

Je weet niet meer wie je bent

Je denkt dat je veel aankunt. En dat is ook zo! En toch houdt het een keer op. Als je dan alleen maar op de bank kunt zitten en lusteloos voor je uit staart. Als je te moe bent om naar een feestje te gaan. Als jij, als ambitieuze jonge vent of vrouw erachter komt dat je op dit moment niets aan de maatschappij bij kunt dragen… Wat een knauw is dit in je zelfvertrouwen. Je weet eigenlijk niet meer wie je bent en waar je goed in bent.

Pijnlijke conclusie

Wat een pijnlijke conclusie voor Brankele Frank. Zij concludeert: ‘Ik kwam erachter dat ik mijn identiteit altijd had vereenzelvigd met mijn prestaties.  Haar verhaal in de Volkskrant inspireerde mij tot het delen van mijn ervaringen. Neem even de tijd om na het lezen van mijn blog dit indringende interview te lezen.

Daar hoef je geen 30 voor te zijn

Daar hoef je geen 30 voor te zijn. Na een arbeidsconflict balanceerde ik op mijn zesenvijftigste op het randje van een burn-out. Ook ik ging wandelen, kon de felle lampen van de supermarkt niet aan en zat lusteloos en doodvermoeid op de bank.

Waardering voor jezelf

En toch……. verzorgde ik mijzelf. Zette ik mij elke dag aan om te douchen en om er verzorgd uit te zien. Omdat ik weet dat, als je iedere dag in een joggingbroek loopt, dit je zelfbeeld beïnvloed. Je wordt te gemakkelijk, slordig, bent niet meer aantrekkelijk voor je partner. Je zelfvertrouwen krijgt een nog grotere deuk, want…. wees eerlijk……..met die sliertige haren en onverzorgde uitstraling vind jij jezelf ook niet aantrekkelijk. Je hebt totaal geen waardering voor jezelf.

Dat kan anders! Personal branding helpt!

Je identiteit ontwikkelt zich vanuit je kernwaarden bij het volwassen worden. Je leert vaardigheden, doet kennis op en vormt jouw identiteit. Bij personal branding speelt jouw identiteit de belangrijkste rol. Je why, waarom je doet wat je doet maakt het verschil.

Bijdragen aan je eigen succes en dat van de organisatie

Bij personal branding ga je op zoek naar jouw uniciteit, waar sta je voor, waar ga je voor? Als dat duidelijk is heb je waardering voor jezelf en draag je nog meer bij aan je eigen succes en dat van de organisatie. Je gaat op zoek naar het gevoel dat je bij anderen op wilt wekken, welke emoties jou ten diepste drijven. Ik help je die unieke kanten zichtbaar te maken in een zelfbewust imago.

Hoe fijn is het als jij weer met waardering en respect naar jezelf kunt kijken. Als je zelfverzekerd uit kunt stralen wie je bent, waar je voor staat en wat je grenzen zijn?

Weten wat je waard bent

Wat zou het voor jouw organisatie betekenen als medewerkers niet in een burn-out belanden? Wat zou het voor jezelf betekenen als je, na het opkrabbelen uit een burn-out, weer weet wat je waard bent? Als je weer succesvol bent? Als je jouw waarde op een natuurlijke manier uit kunt stralen?

Employer branding

Maak een afspraak om te horen hoe ik met je mee kan denken in employer branding. Hoe ik jou en je medewerkers met personal branding kan helpen om hun zelfvertrouwen een boost te geven en waarde uit te gaan stralen.

Ik weet hoe het is als je als leidinggevende ziet dat medewerkers bergafwaarts richting een burn-out gaan. Dat je preventief maatregelen kunt nemen en niet pas als ze na de burn-out weer in de organisatie terugkomen. Ik ben geen burn-out expert, maar ik kan ze wel aanvoelen omdat ik uit ervaring (ongeveer) weet wat ze doormaken. Ook ben ik ervoor opgeleid en heb de broodnodige ervaring om mensen te begeleiden in het ontdekken van hun werkelijke why en dit in hun persoonlijke uitstraling te laten zien. Hierdoor gaan ze weer stralen en dragen zij nog meer bij aan hun persoonlijke missie en die van jouw organisatie.

Larinda Bok

Unique Personal Branding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *