classic blue

Classic Blue, hét blauw van 2020

In december kiest het kleurinstituut Pantone altijd een trendkleur voor het volgende jaar. 
Voor 2020 is Classic Blue de kleur van het jaar. Mijn klanten vroegen mij een achtergrondartikel over de nieuwe kleur te schrijven. Laat je inspireren door de betekenis van de kleur van 2020.

Tijdloos Classic Blue 

Blauw is een tijdloze kleur. Blauw is een elegante kleur die staat voor betrouwbaarheid, standvastigheid en stabiliteit. Pantone wil aan het begin van een nieuw tijdperk een kleur kiezen die een breed scala aan mensen aanspreekt.

Nieuwe invloeden in 2020

De kleurexperts van Pantone zijn op zoek gegaan naar nieuwe invloeden in de wereld. 

​Dit kunnen populaire reisbestemmingen zijn, nieuwe levensstijlen, nieuwe kunstenaars, modestijlen, sociaal- economische ontwikkelingen of allerlei materialen, texturen en eventueel zelfs de sportelementen in het nieuwe jaar.

​​Classic Blue in 2020

Pantone heeft “Classic Blue” gekozen als kleur van het jaar 2020, als een “geruststellende aanwezigheid” in deze moeilijke tijden, en als een symbool van “bescherming, stabiliteit, vrede en vertrouwen, evenals het aanmoedigen van diep denken, open mindfulness en communicatie”. 

Ook hergebruik (upcycling) staat centraal in 2020.​​ Dat is veel symboliek – maar het is belichaamt de inspanningen van Pantone om de kleur maatschappelijk relevant te maken voor het komende jaar.

Classic Blue is veilig​​

Pantone speelde het veilig omdat blauw een van de eeuwig favoriete kleuren van de westerse wereld is. Ongetwijfeld omdat het onmiddellijk herinnert aan wolkenloze luchten en kalme zeeën. 

​​Het kan niet misgaan met zo’n onschuldige keuze. Of kan het wel? Ondanks alle positieve zee- en luchtsymboliek wordt het ook geassocieerd met verdriet, blauwe films en politiek?

Blauw gaat geen consumentenstorm om iets te kopen genereren. Daarvoor is de kleur te bestendig. Veel mensen hebben al veel spullen in blauw.

Denk aan een flinke kast vol blauwe kleren en misschien zelfs handdoeken, lakens of andere gadgets. 

​Dat is waar upcycling om draait. Creatief hergebruik voor 2020. Daar kunnen we Pantone voor bedanken.

​​​Communiceren met Classic Blue

De kleur van 2020 daagt ons ook uit om dieper na te denken. om ons perspectief te vergroten en weer te gaan communiceren op individueel niveau.

Kleding en interieur in Classic Blue

Classic Blue is een prachtige kleur voor kleding. Het combineert makkelijk en flatteert bijna iedereen.

​​Een blauw accent of zelfs een blauwe wand geeft rust in een interieur. De muren van mijn woonkamer zijn lichtblauw en het accent heb ik aan laten brengen door een blauwe muurverf, die lijkt op de kleur van 2020, aan te laten brengen rond de open haard, midden in mijn woonkamer.

Ik ben er erg blij mee, voel me helemaal thuis in dit huis en kom tot rust in mijn woonkamer.
​​Hier vind je een link waar je nog meer over Classic Blue kunt lezen.

Meer weten of Classic Blue bij jouw karakter past? Wat je uitstraalt met Classic Blue? Neem contact op via onderstaande knop en ik vertel je er alles over.