unique personal branding kleurtalent

De uitslag van de social media foto-test

Donderdag 11 januari vroeg ik op social media welke foto’s, die Martine Sollie van de Fotograficus van mij maakte, ik op LinkedIn en Facebook zou plaatsen. Hoe leuk is het om reacties op deze vraag te krijgen. Je begrijpt dat ik als imageconsultant wel degelijk weet welke foto ik waar wil plaatsen. Ik was benieuwd naar de reacties op social media.

Ik zet kleur bewust in mijn uiterlijke presentatie in. Kleur helpt je bij het ondernemen van acties die je moeite kosten. Kleur helpt je ook om de intentie neer te zetten om datgene uit te stralen waar de kleur voor staat. Door bewust bepaalde kleuren te dragen spreek je ook onbewust dit deel van je talenten aan en maak je deze kracht duidelijk zichtbaar voor jezelf en de buitenwereld.

 

De uitslag

Instagram

Veel likes en een enkele reactie. De meeste voorkeur voor foto 3. Conclusie: Instagram is echt een plaatjesboek.

LinkedIn

De post is op 1 dag 966 keer bekeken, 74% meer profielbezoekers dan de laatste drie maanden. Naast reacties van LinkedIn-connecties staan er een aantal reacties uit mijn tweedegraads netwerk en oud collega’s bekeken wel de post maar reageerden niet ;-). En waren er twee LinkedIn leden die mijn profiel in de privémodus bekeken.

75% van de stemmers kiest voor foto 2, de foto met de magenta jurk en kobaltblauwe jasje.

LinkedIn is een zakelijk platform, daarom kies ik voor een profielfoto met een zakelijke uitstraling en dat is foto 2.

Facebook

Het bericht op Facebook is de winnaar met reacties. Hoe vaak het bericht is gezien kan ik niet bekijken omdat het bericht op mijn privéprofiel staat. Het aantal doet er ook niet toe. Er zijn ruim 60 reacties gekomen, 8 likes en persoonlijk heb ik ook nog mails en mondelinge reacties ontvangen.

De reacties komen van collega stylisten, collega ondernemers, oud collega’s, familie, vrienden en bekenden. Op Facebook is foto 3 favoriet. 75% van de stemmers kiest foto 3 met motivaties erbij als: vrouwelijk, chique, elegant, mooie warme kleuren en unique.

Foto 1 wordt geadviseerd als banner. Foto 2 staat op een goede tweede plaats met opmerkingen als: krachtig, lekker pittig, stralende kleuren en vrolijk.

Ik kies foto 3 voor mijn persoonlijke profiel met een voorjaarsachtergrond en foto 2 met een aanvulling voor mijn bedrijfspagina. Foto 2 heb ik ook als foto waar ik een ketting draag, deze foto wordt het voor de bedrijfspagina op Facebook.

 

Iedere kleur heeft een betekenis en motto. In de drie kledingsets zie je verschillende kleurcombinaties. Voor de liefhebber hieronder een toelichting op de keuze en betekenis van kleuren.

 

Foto 1

jasje 000_0817b - verkleind uniquekleurenstijlTurquoise: drijfveer: creativiteit en vernieuwing

Motto: innovatief en verbinding maken

Turquoise: originele ontwerper: flexibel, creatieve communicator, fantasierijk en idealist

Op foto 1 zie je gedempte kleuren met hier en daar een glans in de stof van het jasje. Op de foto valt de glans niet op. Gedempte lichte kleuren brengen je meer op de achtergrond.

Foto 2

roze bl jas toeg 000_9542b - verkleind UNIQUEKLEURENSTIJLBlauw: drijfveer: leiderschap en communicatie

Motto: Vertel het een ander

Kobaltblauw: charismatische leider: ondernemend, ambitieus, welbespraakt en slim

 

Roze: drijfveer: liefde en zorgzaamheid

Motto: open je hart en laat liefde stromen

Magenta: Dynamische initiator: amusant, helder, 150% inzet, opvallend

 

Heldere kleuren zijn formeler dan gedempte kleuren, heldere kleuren brengen je ook meer op de voorgrond.

De kledingset op foto 2 is een krachtige kleurcombinatie. Blauw is een communicatieve kleur. De kleding straalt leidinggevende capaciteiten uit en het talent om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Deze kleurcombinatie staat ook voor 150% inzet en attent zijn door op een zorgzame manier aandacht te geven. Dit ben ik ten voeten uit.

Foto 3

groen donker verticaal verkleind 000_9530b2 Uniquekleurenstijl

 

Groen: drijfveer: harmonie en balans

Motto: Relaties zijn belangrijk

Smaragd: Vrijgevige vredestichter: diepe denker, integer, volhoudend en gul

 

 

 

 

 

Hoeveelheid kleuren

Het aantal kleuren is minimaal, een tot twee verschillende kleuren.

Twee kleuren stralen rust en formaliteit uit. Gezien mijn blanke huid en medium haarkleur én mijn klassieke stijlpersoonlijkheid, draag ik meestal maximaal 2 kleuren in mijn outfit met een medium contrast.

Foto 3 heeft 1 kleur: groen: meestal adviseer ik om een accentkleur bij een kledingstuk in 1 kleur te dragen. Het kant in de top fungeert als accent. Het trekt de aandacht. Voor linkedIn vind ik foto 3 te uitdagend en sexy. Dat is niet wat ik op een zakelijk platform uit wil stralen. Een kenmerk van kant is dat het de zintuigen prikkelt waarbij het oog op zoek is naar datgene wat achter het kant zit.

Combinatiekleuren

De combinatie van kleuren in het jasje op foto 1 geeft een toegankelijke uitstraling. Het jasje is gemaakt van verschillende stoffen en heeft een onregelmatige structuur. Het jasje oogt aaibaar, creatief en toegankelijk.

Door de verschillende stoffen en de kleurcombinatie is het jasje een eyecatcher. Je moet dit wel durven dragen. Drie jaar geleden had ik mij niet thuis gevoeld in dit jasje. Het zou op dat moment te opzichtig voor mij zijn. Omdat ik nu helemaal mezelf kan zijn in mijn kleding, privé en werk draag ik dit jasje met plezier. Foto 1 gebruik ik als banner op de homepage van mijn website. Kijk hier naar het resultaat. Je vindt op de verschillende pagina’s ook andere foto’s als banner. Als je opmerkingen hebt hoor ik het graag van je.

Jij staat daar als de expert

Ik droeg het groene jasje ook op de netwerkbijeenkomst, waar ik afgelopen maandag in twee minuten vertelde welk werk ik doe en met welke vragen mensen bij mij komen. Aan het einde van een netwerkbijeenkomst kwam een ondernemer naar mij toe. Ze vertelde mij: jij staat daar zo zelfverzekerd, je ziet en hoort dat je de expert bent.

Dat was zo’n mooi compliment voor mij. Ik ben er al zo aan gewend dat ik mij thuis voel in mijn kleding en dat ik weet wat ik bij bepaalde gelegenheden uit wil stralen.

Het is ook heerlijk dat ik met weinig kleding veel combinaties kan maken. Een bijzonder accessoire maakt soms net het verschil.

Ook jij mag zijn wie je bent!

Ik gun jou ook dat heerlijke zelfverzekerde gevoel, het gevoel dat je mag zijn wie je bent én dat je weet hoe je kunt uitstralen wie je bent. Wil jij dat ook? Neem contact met mij op om door te praten wat ik voor jou kan betekenen.

Je kunt je ook nog aanmelden voor de dagelijkse tips die ik vanaf 15 januari via de mail geef. Stuur een mail met JA en je e-mailadres en ik schrijf je op de lijst.

 

Stijlvolle groet,

 

Larinda Bok

Tel: 06 14 35 45 80

Larinda@uniquekleurenstijl.nl

www.uniquekleurenstijl.nl

www.kleurtalent.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *