Deze FAQ zijn verzameld om in 1 oogopslag antwoord te geven op de meest gestelde vragen over Personal Branding. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt eronder.

Personal branding zorgt voor een unieke en onderscheidende positionering van mensen en bedrijven.

Als jij duidelijk kunt maken waar je voor staat en gaat is het voor anderen duidelijk waarom zij voor moeten jou kiezen. Personal Branding helpt je daarbij.

Omdat je onderscheidend bent ten opzichte van anderen. Dit geldt voor leidinggevenden, sollicitanten, directeuren, vertegenwoordigers, advocaten, accountants, notarissen, ondernemers en iedereen die een met een representatieve uitstraling het verschil wil maken met zijn persoonlijke uitstraling.

Als jij duidelijk kunt maken waar je voor staat en gaat is het voor anderen duidelijk waarom zij voor jou kiezen. Personal Branding helpt je daarbij.

  • Meer klanten, vrije tijd, focus en energie
  • Je komt makkelijker en vaker aan tafel bij je ideale klant
  • Je wordt herkend en erkend
  • Je wordt op waarde geschat
  • Je hebt meer focus op de dingen die er echt toe doen en komt daardoor verder
  • Je maakt gemakkelijker vanuit authenticiteit strategische keuzes
  • Je uitstraling matcht weer met je talenten, je leeftijd en je functie
  • Veel plezier en vooral ontspanning omdat je je niet meer druk om hoeft te maken over je persoonlijke uitstraling

Personal branding is voor iedereen die succes wil boeken met zijn bedrijf of in zijn functie. En die daarbij zichzelf vol zelfvertrouwen krachtig wil positioneren en profileren.

Door te onderzoeken wat jouw sterke kanten zijn, waar je blij van wordt en hierin te geloven krijg je meer zelfvertrouwen. Dit kan je niet alleen doen. Een coach die deze reis met je meeloopt is een eerste vereiste om succesvol meer zelfvertrouwen te krijgen.

In een zelfbewuste uitstraling zie je iemand die vol zelfvertrouwen en weldoordacht zichzelf is en dit in zijn kleding, lichaamstaal en houding laat zien.

Je persoonlijke uitstraling wordt gevormd door je kleding, lichaamstaal, wat je zegt, hoe jij je missie uitstraalt, hoe jij uitstraalt wat voor jou belangrijk is, kortom: alles wat anderen van jou zien als ze je ontmoeten of op social media tegenkomen.

Een imago is datgene wat andere mensen van je zien. Dus de optelsom van de binnenkant en de buitenkant.

Een reputatie bouw je op doordat mensen ervaringen en beelden hebben over waar jij of je bedrijf voor staat.

Met een stevige personal brand als fundament bouw je het gewenste imago. Is er eenmaal een bepaald imago, dan ontstaan beelden over de persoon of het bedrijf, dat is je de reputatie. Een reputatie is niet hetzelfde als een beroemd imago hebben, een reputatie bouw je op.

Ja, maar marketing is niet hetzelfde als personal branding. Marketing en PR-strategieën richten zich op het vergroten van het bereik en het positief beïnvloeden van het imago. Personal branding zorgt voor een solide fundament en weet de persoonlijke waarden en uniciteit in de persoonlijke uitstraling zichtbaar te maken.

Personal branding is heel belangrijk als jij je op social media begeeft. Als jij precies weet wat je uit wilt stralen en die consistent doet, sla je nooit een blunder en zet je een duidelijk en eenduidig beeld neer van wie je bent, wat je leuk vindt en waar je voor staat.

Heb je nog meer vragen?