Het gebruik van complementaire kleuren

Het gebruik van complementaire kleuren

In oktober vertelde ik in blogs en vlogs over complementaire kleuren. Omdat de kleurenleer voor mij grotendeels een nieuwe materie was kan ik mij goed voorstellen dat jij nog geen beeld hebt bij dat woord. 

In deze blog leg ik het begrip complementaire kleuren uit én hoe je deze ter versterking van je uitstraling kunt gebruiken.

Complementaire kleuren

Complementaire kleuren zijn 2 kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen.

Toepassen complementaire kleuren

Iedereen heeft een eigen en unieke huid-, haar- en oogkleur.

  • Door te kiezen voor de complementaire kleur van bijv. jouw huidskleur en die kleur te dragen in een blouse, jasje of sjaal ziet je huid er frisser en vitaler uit. Je kunt dit ook bij je haar- of oogkleur toepassen.
  • Tip: heb je licht groene ogen? Draag een een lila/ paarse shawl of blouse of jasje.

Naast elkaar gedragen verlevendigen deze kleuren elkaar. Over elkaar gedragen, doen ze elkaar juist teniet. Denk maar aan de gele concealer die je gebruikt om de blauwe kringen onder je ogen weg te werken. 

Wanneer je weet welke kleur complementair aan jouw oogkleur is, heb je meteen de goede kleur oorbellen, bril of oogschaduw te pakken, je ogen gaan direct meer stralen!

Bij de uitleg van je persoonlijke kleurenwaaier vertel ik wat jouw persoonlijke complementaire kleuren zijn en hoe je deze toe kunt passen in je kleding, accessoires en make-up.

Je hoeft het niet alleen te doen! 

Kom je er zelf niet uit? Dat begrijp ik helemaal, het is ook niet zo simpel als het lijkt. Maar….je hoeft het niet alleen te doen! Neem contact met mij op om een kleurenanalyse af te spreken en bestel je persoonlijke kleurenwaaier. Dan weet je jouw kleuren, ga je nog meer stralen en heb je geen miskopen meer! Heb je algemene vragen over het gebruik van kleuren? Ik hoor ze graag, je krijgt persoonlijk antwoord!