spectaculair begin

Zo weet je of je het meest gewilde seizoenstype herfsttype bent

Het overkomt ons allemaal wel eens dat je denkt dat je het seizoenstype herfsttype bent. De meeste Nederlanders willen graag een herfsttype zijn. De mooie warme herfstkleuren spreken tot onze verbeelding. Helaas zijn maar weinig Nederlanders een herfsttype. Hoe je ontdekt of je een herfsttype bent lees je in dit blog.

Erg leuk dat je dit blog leest. Laat je inspireren. Ter info: sinds 2020 is de focus van Unique Personal Branding verlegd van personal styling naar talentontwikkeling.
Dit houdt niet in dat wij geen kleur- kleding- en stijladvies geven. Neem contact met ons op over wat wij voor je kunnen betekenen. Onze kennis op het gebied van kleuradvies en stijladvies blijft en we helpen je graag!

Het seizoenstype herfsttype

Je herkent vast wel de warmgele kleuren van de vallende bladeren in het herfstbos. De prachtige dieprode paddenstoelen stralen ons tegemoet op onze herfstwandeling. Wat een plezier om naar de herfstkleuren te kijken. Een seizoenstype herfsttype is mooi met warme goudgele kleuren.

Je zomerbruine wangen worden in de herfst al lichter en verkeerde kleuren geven je een grijze, grauwe tint. Een kleurenanalyse voorkomt een grauwe huidtint en donkere schaduwen in het gezicht.

Wat is een kleurenanalyse?

Tijdens een kleurenanalyse ontdekken we samen welke kleuren matchen met jouw huidkleur, je haarkleur en de tint van je ogen. 

We ontdekken welke kleuren je ogen laten stralen en je huid een frisgezonde kleur geven. Ook je haarkleur kan er glanzender uitzien doordat je de juiste en krachtige kleuren draagt.

Het seizoenstype herfsttype

Om te ontdekken tot welk seizoenstype je hoort krijg je een kleurenanalyse. Herfsttypes en lentetypes zijn mooi in warme kleuren. Wintertypes en zomertypes zijn mooi in koele kleuren. 

Veel mensen zijn mooi met de kleuren van twee seizoenen. Dat kunnen koele en warme kleuren zijn en heldere en gedempte kleuren. Het is daarom niet eenvoudig om zelf te ontdekken tot welk seizoenstype je hoort.

Het herfsttype is het meest gewilde seizoenstype

In mijn praktijk laat ik een moodboard met alle seizoenstypes aan mijn klanten zien. Ik vertel ze de kenmerken van elk seizoenstype. Er gaat een wereld voor hen open. 

Voor we met de daadwerkelijke kleurenanalyse beginnen vraag ik hen welk seizoenstype ze denken te zijn. 75% van de mannen en vrouwen zeggen dat ze denken dat ze een seizoenstype herfsttype te zijn. Maar 20% van mijn klanten is een herfsttype……..

Hoe je het seizoenstype herfsttype bepaalt

De bepaling van het herfsttype komt tot stand door een nauwkeurige indicatie van de huid- haar- en oogkleur, net zoals bij de andere seizoenstypes.

Het geavanceerde systeem van Art of Image waar ik mee werk, kent meer dan 800 unieke, gedefinieerde natuurkleuren.

Ik kijk niet alleen naar wat jou mooi staat, maar ook naar wat bij jouw persoonlijkheid past. 

Welke kleuren passen het best bij het seizoenstype herfsttype

  • De kleuren die bij het seizoenstype herfsttype passen zijn voornamelijk goudbruine kleuren
  • Bruine tinten staan mooi en geven een harmonieuze uitstraling
  • Warme kleuren, met een gelige ondertoon matchen het mooist bij de huidskleur
  • Een herfsttype is mooi met donkere en gedempte kleuren
  • Stoffen met weinig glans zorgen voor een prachtige uitstraling bij het herfsttype

5 manieren om kleding te combineren voor het herfsttype

Ik geef je nu vijf tips om kleding te combineren.

  1. Neem mooie oranje of roodbruine kleuren uit je kleurenwaaier voor accessoires
  2. Het mooiste edelmetaal voor het seizoenstype herfsttype is goud of koper
  3. Neem als basiskledingstuk bijvoorbeeld een donkerblauwe broek, breng levendigheid aan met een fuchsia blouse en en lichtblauw met roze sjaal
  4. Gebruik een warmoranje lipstick om bescheiden op te vallen, let op dat ook deze een warme ondertoon heeft
  5. Laat de kleuren van je kleding terugkomen in je make-up

Hoe nu verder?

Je hebt vijf manieren gelezen waarmee je kunt weten of je een herfsttype bent. Kijk of de genoemde kleuren je mooi staan. Je kunt mij altijd benaderen als je vragen hebt over warme kleuren.

De kleuren van een seizoenstype herfsttype zijn krachtig en warm. Mensen zijn jaloers op je dat je een herfsttype bent. 

Het is moeilijk om objectief naar jezelf te kijken. Daarom zijn er kleurenanalyses.

Ontdek in een kleurenanalyse welk seizoenstype je bent

Je bent vast benieuwd hoe je erachter komt welk seizoenstype je nu precies bent. Boek snel een kleurenanalyse waar we in anderhalf tot twee uur, samen gaan ontdekken welke kleuren jou het mooiste staan.

Daarna bestel ik een persoonlijke kleurenwaaier ter waarde van € 85,00. Deze wordt speciaal voor jou met de hand samengesteld. Je vindt in deze kleurenwaaier jouw mooiste kleuren die je huidkleur, haarkleur en oogkleur versterken.

Jouw mooiste kleuren zorgen ervoor dat je als krachtig en levendig herfsttype lekker in je vel zit en zelfvertrouwen uitstraalt. Mensen zien het aan je en dat geeft je een kick!

Twee consulten

In een tweede afspraak leer ik je hoe je jouw persoonlijke kleurenwaaier gebruikt en hoe je een effectieve garderobe opbouwt. 

Je weet daarna hoe je een krachtige en positieve indruk op anderen maakt. Dat helpt je bij sollicitatiegesprekken, presentaties en vergaderingen.

Larinda Bok
Unique Personal Branding
Tel: 06 14 35 45 80
Mail: info@uniquepb.nl