gratis online coaching sessie

Herkenning van hoogbegaafdheid

Menigmaal kreeg ik te horen dat ik mijn collega’s niet of onvoldoende meekreeg en toen las ik op jouw site over herkenning van hoogbegaafdheid.

Op diverse sporen lijk ik een mismatch te hebben met collega’s, maar ook met leidinggevenden. Niet altijd komt het tot een conflict, maar een conflict kan wel snel om de hoek komen kijken.

Als jochie van zes jaar kreeg ik al te horen dat ik te snel ging. Nu wil ik het eigenlijk gewoon gezellig met mijn collega’s hebben en mijn ding doen. Ik hoef geen vrienden met iedereen te zijn, maar ik weet niet hoe ik de balans tussen individualisme en dikke vrienden kan houden.

Gesprek met leidinggevende

In een recent gevoerd gesprek met mijn leidinggevende kwam mijn snelle manier van analyseren en aanbieden van oplossingen ter sprake. Mijn leidinggevende vroeg mij hoe ik die snelheid beter kan reguleren.

Ontdekking en herkenning van hoogbegaafdheid

Ik heb in het verleden al eens coachingsessies doorlopen. De coach had geen ervaring met hoogbegaafdheid maar constateerde dat het een combinatie is van hoogbegaafdheid en een stukje autisme is. Ik kan heel gestructureerd en gefocust werken en leg graag kleur bij kleur bijvoorbeeld. Ik vraag me af of autisme aan de orde is.

Herkenning van hoogbegaafdheid op de website

Tja en toen ging ik op zoek naar meer informatie over autisme en hoogbegaafdheid. Toen kwam ik gisteren jouw site tegen.

Wat een herkenning en waardevolle informatie op Platform Hoogbegaafd 3.0.

Ik bleef lezen en dacht: hé zo ben ik ook en meer van dat soort aha ervaringen.

Herkenning van hoogbegaafdheid, wat nu?

Ik weet dat is die snelheid niet van mijn collega’s mag verwachten. Ik heb er wel moeite mee om te begrijpen dat ze mij niet snappen. Kan jij me vertellen of er sprake is van autisme en hoe ik zaken kan faseren? Ik wil mijn collega’s inspireren en motiveren. Maar hoe doe ik dat?

Nu zag ik o.a. de 1 op 1 coaching op je site en ik vraag mij af in hoeverre en op welke manier ik handvatten kan krijgen. Handvatten zodat ik meer en beter kan integreren in het team. Maar ook hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn onderzoeken, analyses en oplossingen ook daadwerkelijk worden gedragen.

Communicatieproces

Ik ga van stap 1 naar 10. Ik leg vertel ze van de analyse en het doel, maar hoe kom ik bij het begrip van de ander? Ze snappen het niet, en hoe geef ik dat communicatieproces nu effectief handen en voeten?

Jij hebt ervaring met hoogbegaafdheid, communicatieprocessen en de persoonlijkheid van mensen.

Faseren van zaken

Is het herkenbaar dat je collega’s niet/ moeilijker meekrijgt? Daar heb ik, Larinda, ook mee gekampt.

Ik had geen idee dat de teamleiders niet meebewogen omdat ik veel te snel ging. Als je weet hoe het bij jezelf werkt, krijg je inzichten en ik kan je handvatten geven hoe je collega’s meekrijgt.

Maar als samenwerken en meekrijgen van collega’s niet bij jou als talent is aangelegd, kan je handvatten, tips etc. krijgen, maar dan wordt het erg moeilijk.

Een persoonlijkheidsonderzoek is dan een eerste stap naar jouw eigen gebruiksaanwijzing.

Drie tips om collega’s mee te krijgen

Herkenning van hoogbegaafdheid zorgt ervoor dat er veel kwartjes bij jou gaan vallen. Als je jezelf goed kent, kan je ook beter aan anderen uitleggen wat jij nodig hebt. Hieronder vind je drie tips om collega’s makkelijker in jouw snelle communicatie mee te krijgen.

  1. Wees je er bewust van dat jij sneller dan de rest bent, zorg dat je op momenten dat je moet wachten tot de ander zover is, iets te doen hebt. Denk aan je mailbox legen, voorbereiding voor een ander project of bel die zieke collega eens.
  2. Bedenk dat niet alles snel hoeft. Het is ook nuttig om regelmatig te reflecteren. Kijk eens van een afstandje naar je werkhouding (fysiek en mentaal). Houd jij het nog vol? Heb je voldoende zin en energie om je werk te doen? Geniet je van je werk? Genieten is ook reuze belangrijk!
  3. Geef anderen ook de ruimte om hun werk op hun manier te doen. Pas je niet aan hun tempo aan, maar betrek collega’s bij beslissingen en luister welke aanpak zij voor ogen zien. Vaak zijn er meerdere wegen naar Rome en is de snelste weg niet altijd de beste.

Wil jij eens sparren over wat je nog meer zou kunnen doen of wat jou zou kunnen helpen?

Ik stel voor dat we een videocall afspreken waar we in kennismaken en ik met je mee kan denken.