Hoe jij als man het verschil maakt

Het verschil maken, dat is de kunst van gelukkig & Unique zijn. Maar hoe doe je dat? Dit blog helpt je met vijf inzichten op weg.

Maaiveld

Het verschil maak je door boven het maaiveld uit te steken en vooral door jezelf te zijn. Ondersteun dit met kleding waarbij je let op de vorm, kleur, dessins, accessoires, uitstraling, en jouw lichaamstaal.

Inspiratie

Je kunt je inspiratie vergroten door naar goede voorbeelden te kijken. Kijk naar wat zij dragen, wat zijn hun toppers en kijk naar hun presentatie op het gebied van Personal Branding, maatkleding en kleur. En bepaal daarna je eigen stijlpersoonlijkheid. Houd vast aan jouw eigen verhaal dat je met je kleding schrijft, het is jouw uitstraling, jouw personal brand!

Objectief naar jezelf kijken helpt je om het verschil te maken. Beantwoord deze vijf vragen voor jezelf en je bent je meer bewust van jouw Unique punten waarmee je het verschil maakt.

Inzicht

  1. Met welk accessoire steek jij boven het maaiveld uit? (bril, hoed, smartphone, horloge, handschoenen)Maatpak unique personal branding
  2. Met welk Unique element in je natuurlijke uitstraling maak jij het verschil? (baard, kapsel, lichaamspostuur)
  3. Welke Unique schoenen vind jij jezelf waard? Investeer eens in een apart paar schoenen die niet iedereen draagt.
  4. Heb je een effectieve basisgarderobe? Geef je basisgarderobe ((spijker)broek, overhemd, jasje in basiskleuren) een finishing touch met een hoed, pochet, mooie accessoire of een quote in de kraag van je jas).
  5. Kijk eens voor een lange spiegel naar de pasvorm van je kleding. Zit het te strak? Dit heeft geen draagcomfort en staat onverzorgd. Als je het gevoel hebt dat je uit je broek, overhemd of jasje knapt is je kleding te strak en bewijs jij jezelf een dienst door nieuwe kleding in een goede pasvorm te kopen. Mijn tip: koop maatkleding daar kan jij je uniciteit optimaal in kwijt.

Gelukkig in je werk

Het volgende inzicht wil ik met je delen. Ik ging in 2016 op zoek naar de zingeving in mijn leven. Ik vroeg mij bewust af of het bedrijf waar ik werkte, en de bedrijfscultuur nog bij mij paste. Ik besloot niet verder te gaan in een managementfunctie in de zorg.

Ik begon mijn eigen onderneming. Ik ben er (ook dankzij mijn bedrijfskundige achtergrond) goed in om op een gestructureerde manier kort en krachtig iemand’s talenten en persoonlijkheid naar helder te krijgen en deze zichtbaar te maken in zijn uitstraling.

 

Ik vind het zo mooi om steeds meer mensen zichzelf zichtbaar te zien maken! Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Mijn boodschap aan jou is: zorg dat je werk doet  waar jij gelukkig van wordt. Anders is je werk een molensteen om je nek, die je vroeg of laat neerhaalt. En dat gun ik niemand!

Larinda Bok

www.uniquepersonalbranding.nl

 

“Bij zichtbaar zijn hoort een Unique look”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *