save the date unique personal branding

Hoe kan ik mij zakelijk kleden

De meest gestelde vraag die ik krijg is: hoe kan ik mij zakelijk kleden en toch mezelf blijven? In dit blog geef ik een paar eenvoudige zakelijke kledingtips.

Hoe kan ik mij zakelijk kleden

Jezelf zijn en je comfortabel voelen in je outfit is van wezenlijk belang, om je in een zakelijk gesprek volledig op de ander te kunnen richten. Je uitstraling moet congruent zijn met de boodschap die je vertelt.

Hoe word ik serieus genomen door zakelijke kleding

Om serieus genomen te worden geeft de houding: ‘ik trek aan wat ik wil en ze nemen me maar zoals ik ben’, onvoldoende basis voor een goed imago en om succesvol zaken te doen. Door je als expert te kleden word je op waarde geschat. Je wordt serieus genomen omdat je uitstraalt wie je bent en welke hoge kwaliteit jij levert. Dat levert je zelfvertrouwen en succes op waardoor je hogere prijzen kunt vragen voor jouw dienst en product.

Wat straal ik uit in zakelijke kleding

Alleen die kleding aantrekken waarvan jij denkt dat de klant verwacht is onvoldoende. Jij bent de expert en wilt jouw waarde met een professionele uitstraling onderstrepen. Als jij zelfbewust jouw kwaliteiten en persoonlijkheid uitstraalt krijg je meer zelfvertrouwen. Je gaat groeien en wekt ook vertrouwen op. Anderen gaan zich met jou identificeren, waardoor het vertrouwen dat nodig is om zakelijk succesvol te zijn, ontstaat. Dat vraagt tijd om te leren en experimenteren. Daarom heb ik een zeer gewaardeerd Unique Power Pakket samengesteld.

5 tips voor succesvolle zakelijke kleding

 1. Kies kledingkleur(en) die je er fantastisch uit laten zien
 2. Draag hedendaagse kleding, die perfect op jouw figuur aansluit
 3. Draag de kwaliteiten die je bezit, versterk je imago met kleding met passende stoffen, dessins en stijl
 4. Blijf jezelf door je eigen stijlpersoonlijkheid te kennen
 5. Vertaal jouw persoonlijkheid en expertise in je kleding

Hoe maak ik een plan om mij zakelijk te kleden

Voor het samenstellen van een zakelijke garderobe is het aan te bevelen om een kledingplan te maken.

 • Ken je kleurtype (warm- koel, licht- donker, helder- gedempt)
 • Ken je natuurlijke contrasten en verwerk deze in je kledingplan
 • Laat de zakelijke contrasten prefereren boven je natuurlijke contrasten
 • Houd vast aan je eigen stijlpersoonlijkheid
 • Ken je lichaamsvorm en weet welke modellen jouw figuur het mooiste uit laat komen
 • Bepaal waar je het accent wil leggen
 • Kies voor kwaliteitsstoffen
 • Kies accessoires van duurzame materialen

Wil jij ook gaan staan voor de waarde die je biedt en heb je hulp nodig voor je kledingplan? Ik adviseer je graag met een kleurenanalyse, kledingadvies of personal branding advies. Mijn ervaring is dat verandering een proces is dat tijd kost, dat resulteerde in een zeer gewaardeerd Unique Power Pakket waar men echt de toepassing leert te maken.

Neem contact op via: info@uniquepb.nl of bel mij: 06 14 35 45 80
In mijn maandelijkse E-Zine deel ik exclusieve tips zoals mooie kledingmerken, musthave’s en verdieping in styling en Personal Branding. Wil je deze als eerste in je mailbox ontvangen? Meld je hieronder aan.

“Jouw uitstraling draagt wel degelijk bij aan jouw succes!”

This article appeared first on Linkedln.