kleurtalent uniquekleurenstijl larinda ziekteverzuim pil thermometer

Hoog ziekteverzuim? Zet deze kleur in

De trillingen die kleuren afgeven neem je waar met je ogen én je huid. Als gevolg daarvan beïnvloeden kleuren niet alleen je stemming, maar  ook je bloeddruk,  je lichaamstemperatuur en zelfs het ziekteverzuim.

De Zweedse psycholoog, tevens auteur van het boek De geheime kracht van kleuren Karl Ryberg deed onderzoek naar het effect van kleuren. Volgens Ryberg hebben kleuren een behoorlijke impact op je lichaamstemperatuur, bloeddruk en ademhaling.

De proef op de som

Ryberg voerde begin 1900 een experiment uit met een blinde man. Tijdens dit experiment nam een blinde man plaats in een volledig blauw geverfde ruimte en daarna in een rode ruimte. Beide kamers hadden dezelfde kamertemperatuur. De lichaamstemperatuur van de blinde man werd gemeten. Het resultaat is verbazingwekkend! In de rode kamer steeg zijn lichaamstemperatuur, terwijl deze in de blauwe kamer juist daalde. Wonderlijk toch?

Wat doet welke kleur

Iedere kleur heeft een eigen effect.

Geel zorgt voor alertheid en werkt mentaal stimulerend. Geel staat voor het aantrekken van succes en optimisme en intellect. Leg een geel voorwerp op je bureau of verf de muur tegenover je werkplek lichtgeel en je hebt gegarandeerd meer focus!

Groen heeft een rustgevende werking. Een groene omgeving zorgt voor minder ziekteverzuim op de werkvloer. De volgende eigenschappen van groen staan daar garant voor: groen stimuleert groei en ontwikkeling en creëert een gevoel van veiligheid.

Meer weten over het effect van kleuren en hoe je deze inzet in je Personal Branding? Meld je aan voor de zeer gewaardeerde tips die je inzicht in jouw totale persoonlijke Personal Branding en persoonlijke presentatie geven.

Larinda Bok voor de ambitieuze Personal Brand die laat zien wie je bent!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *