korte broek man unique personal branding

Hot item: “Larinda kan ik in een korte broek naar een zakelijke bijeenkomst?”

Altijd leuk als mannen je mening vragen en ik zie deze week bij netwerkbijeenkomsten ook heel wat mannelijk beenhaar…. Het is dus letterlijk een ‘hot’ item. De vraag over zakelijke kleding en het warme weer krijg ik de laatste dagen veelvuldig: “kan ik een korte broek naar een zakelijke bijeenkomst dragen?” 

Personal Branding

Als personal branding expert kan ik prima een standaard kledingadvies en kleuradvies geven over wat wel en not done is bij een belangrijke afspraak of in een zakelijke omgeving. Maar daar houd ik niet van, van mij krijg je geen kant en klare standaard antwoorden. Ik geef ambitieuze mannen en vrouwen inzicht in hun uitstraling. Hierdoor worden zij zelfstandig en begrijpen ze welke kleding ze bij welke gelegenheid kunnen dragen en hoe zij het gewenste effect kunnen bereiken. 

Beantwoord jij onderstaande vragen ook eens voor jezelf en trek dan je conclusie of een korte broek uitstraalt waar jij voor staat.

Uitstraling en korte broek

 • Lig jij regelmatig wakker van de vraag: “wat moet ik aan vandaag?”korte broek man unique personal branding
 • Welke boodschap móét je delen met de wereld?
 • Welke kernwaarden wil je uitstralen?
 • Welke kwaliteit lever jij met je dienst of product?
 • Wil je succesvol zaken doen?
 • Wil jij zelfverzekerd ondernemen?
 • Wil je overtuigend zaken doen?
 • Wil je serieus genomen worden en hoe maak je dat duidelijk?

Psychologie van het effect van een korte broek

Een professor in de psychologie heeft bij California State Univerity onderzoek gedaan naar de effecten van zakelijke kleding op onze psychologie. De psychologie biedt duidelijkheid over wat wel en not done is bij zakelijke kleding.

Volgens professor Rutchick bevordert zakelijke kleding ons vermogen om abstract te denken en geef ons een gevoel van kracht. Hij zegt: mensen die zakelijke kleding dragen, denken ‘breder en holistisch’. Voor werkzaamheden waarbij het belangrijk is dat je overzicht houdt en strategische besluiten neemt, is het een pré als je je conformeert aan zakelijke kledingvoorschriften. Ook helpt abstract denken, dat wordt bevorderd door het dragen van zakelijke kleding, bij het verwerken van constructieve feedback. Je ontvangt dit op zo’n manier waardoor je het niet persoonlijk opvat. Een korte broek is hierbij minder effectief.

Conclusie over de korte broek

Weet jij inmiddels al of je een korte broek wilt dragen naar een belangrijke zakelijke afspraak? Nee? Dan geef ik je hieronder toch wat standaard tips die jouw visie kunnen vormen.

5 tips voor draagbare representatieve kleding bij een hittegolf

 1. Alles wat aan vrijetijdskleding refereert hoort niet thuis op een zakelijke afspraak. Teenslippers, blote voeten in sandalen, overhemden met korte mouwen en tops zonder mouwen zijn not done. Verzorgde voeten in een pump met open teen of een nette sneaker zijn een goed alternatief voor sandalen. Beenhaar hoort niet in een zakelijke omgeving.
 2. Draag lichte kleuren en luchtige kleding van natuurlijk materiaal als: katoen, cool wool, zijde of linnen.
 3. Draag aansluitende kleding. Loszittende kleding heeft geen professionele uitstraling. Zorg dat er geen randen te zien zijn. Leg met passende lingerie een goede basis voor licht gekleurde en aansluitende kleding.
 4. Mannen dragen als ze geen zakelijke afspraak hebben, een nette aansluitende polo of een overhemd met opgerolde mouwen. Draag bij een belangrijke zakelijke afspraak altijd een jasje (een das is bij hitte niet noodzakelijk). Vrouwen kunnen voor een top met een klein mouwtje kiezen of een top met een watervalhals. Een jasje is een must bij een zakelijke afspraak.
 5. Communicatie vindt plaats met kleding en vanuit het gelaat. Trek met kleur en accessoires de aandacht naar de bovenkant van het lichaam. Een te korte rok en broek trekt de aandacht naar beneden. Dit leidt af van waar het om draait.

“Voor een professionele uitstraling draag je kleding die niet van de boodschap afleidt maar deze ondersteunt.”

Wil je meer tips? Lees dan mijn LinkeIdnlartikel over welke kleding draag je naar een zakelijke afspraak. Leuk als je het artikel liked en een reactie achterlaat.

Wil je eens doorpraten over wat een persoonlijk kledingadvies, kleuradvies of personal branding advies jou kan brengen? Wil je een frisse, objectieve en positieve blik op jouw persoonlijke uitstraling? Neem dan contact met mij op.

via:

Larinda Bok
info@uniquepb.nl
Bel naar: 06 14 35 45 80