hoogbegaafden hoogbegaafdheid testen LHBTQ

Interview over opkomen voor hoogbegaafden & LHBTQ

Hoe zakenvrouwen en geloofsbuddy’s na 35 jaar inspreken in elkaars leven.

Hoogbegaafden & LHBTQ

Een interview geven voor een landelijke krant is niet niks.

Door onze kop boven het maaiveld uit te steken krijgen we commentaar.

Positief en negatief kritisch. Dat gebeurt en dat mag.

Wij deden wat we vinden dat we moesten doen.

Onze missie voor hoogbegaafden en LHBTQ

Het is onze missie om mensen te leren dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Niet alle hoogbegaafde volwassenen zijn succesvol. Er zijn er een flink aantal die aan zichzelf twijfelen en daardoor vastlopen. Mariët zet zich in voor christelijke LHBTQ’s.

De overeenkomsten tussen onze doelgroepen zijn dat zowel hoogbegaafdheid als homoseksualiteit een klein onderdeel van je identiteit is. Er zijn zoveel andere dingen die ervoor zorgen dat je bent wie je bent.

Onbegrip

Er heerst bij beide groepen veel onbegrip. Wij helpen ze grip op dat onbegrip te krijgen. Daardoor krijgen ze grip op zichzelf, op hun omgeving en kunnen ze makkelijker omgaan met de reacties die ze krijgen.

Wij merken beiden dat mensen na een gesprek met ons meer voor zichzelf op durven te komen. Dat ze gaan staan voor wie ze zijn en wat ze kunnen en te bieden hebben. Het ontplooien van die talenten motiveert ons. Talenten moet je ten volle benutten en niet onder de grond stoppen.

Kritiek en positieve geluiden

Inspirerend, krachtig, wat een lef, maar ook kritische geluiden uit de achterban krijgen Mariët Baaij en ik te horen. Het daagt ons uit om vaker onze visie nog meer te laten horen.

Interview over hoogbegaafden en LHBTQ

Wil je het hele interview lezen? Klik op deze link.

Dankwoord

Eymeke Verhoeven interviewde ons. En kritisch als Mariët en ik zijn, deden we nog enkele suggesties die zij mooi verwerkte. Dank je wel Eymeke voor het fijne gesprek en Dirk Hol voor de mooie foto’s!

Bron

Nederlands Dagblad.

Doorpraten?

Neem contact op en we maken een afspraak.