introverte managers en personal branding

Introverte managers en personal branding

Voor introverte managers zijn er voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan met branding. 3 tips voor introverte managers hoe zij personal branding in kunnen zetten en zich toch comfortabel voelen.

Personal branding voor introverte managers

Omdat personal branding over je online, offline en persoonlijke uitstraling gaat is het belangrijk dat deze parallel lopen. Jouw verhaal zorgt voor de aansluiting bij degenen aan wie je leidinggeeft, of met wie je samenwerkt of je klanten. Je verhaal moet wel kloppen bij wie je echt bent.

Ambassadeurs voor introverte managers

Zorg dat je goed werk levert waardoor je ambassadeurs om je heen verzamelt. Door meerwaarde te leveren zijn mensen enthousiast over je werk en brengen ze jou onder de aandacht bij mensen die jij niet kent. Verbinding is een belangrijk element bij personal branding.

Waarom wil je verbinding maken

Weet ook waarom je de verbinding met de ander wilt maken. Wat zou de ander van jou willen? Heb je voldoende draagvlak bij je team? Is het voor stakeholders klip en klaar wat ze bij jou kunnen verwachten? Weten zij waar je voor gaat en waar jij voor staat?

3 Tips voor branding van introverte managers

  • Wees je goed bewust hoe je je wilt profileren
  • Kies bewust of je jouw profilering wilt betrekken bij je privéleven
  • Kies een strategie die ervoor zorgt dat jij en je expertise zichtbaar en vindbaar zijn

Kijk wat bij jou past

Voor introverte mensen zijn er meer dan genoeg manieren om zich op zo’n manier te profileren dat zij zich er comfortabel bij voelen. Naast een blog en artikelen schrijven is het te overwegen om een E-Book of een miniserie uit te brengen. Met een miniserie kom je een aantal keren bij je lezers onder de aandacht en kan je hun interesse opwekken voor jouw expertise. Mijn miniserie is ruim een jaar oud en wordt nog steeds aangevraagd. De miniserie: “Een succesvolle eerste indruk maak je zo!” vind je hier.

In mijn volgende artikel beschrijf ik hoe je jouw introverte kwaliteiten in je persoonlijke uitstraling zichtbaar maakt. Blijf mij volgen en schrijf je voor mijn E-Zine in zodat je een melding krijgt als dit blog online staat.

Larinda Bok