introverte managers en personal branding

Introverte managers en personal branding

Voor introverte managers zijn er voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan met branding. 3 tips voor introverte managers om personal branding in te zetten en zich ook comfortabel te voelen.

Personal branding voor introverte managers

Omdat personal branding over je online, offline en persoonlijke uitstraling gaat is het belangrijk dat deze parallel lopen.

Jouw verhaal zorgt voor de aansluiting bij degenen aan wie je leidinggeeft, of met wie je samenwerkt of je klanten. Je verhaal moet wel kloppen bij wie je echt bent.

introverte managers uit de comfortzone?

Onderzoek laat zien dat, wanneer introverte mensen extravert gedrag proberen te laten zien, zij zich minder gelukkig voelen.

Dus doe niet langer moeite om je persoonlijkheid 180 graden om te keren. Doe je vooral voor, zoals het van nature goed voelt. Dan laat je authentiek zien wie je bent en maak je makkelijker de verbinding met anderen.

In een personal brand advies leer je hoe je jouw mooie eigenschappen op jouw manier uitstraalt. Hoe jij in je kleding en lichaamstaal kunt laten zien wie je bent. Op jouw unieke, introverte manier, zonder te schreeuwen of op te vallen.

Ik hoor vaak van introverte klanten terug: “Larinda, wat laat jij me goed zien welke kwaliteiten ik heb. Ik ben zo blij dat ik nu weet hoe ik met kleine aanpassingen toch duidelijk kan laten zien waarin ik verschillend ben ten opzichte van mijn collega’s.” Lees hier meer hoe een personal brand advies werkt.

Waarom wil je verbinding maken

Verbinding is een belangrijk element bij personal branding en bij leidinggeven. Wees je er ook bewust van waarom je de verbinding met de ander wilt maken.
En vraag je af wat de ander van jou zou willen? Belangrijke voorbereidende vragen zijn:

  • Heb je voldoende draagvlak bij je team?
  • Is het voor stakeholders klip en klaar wat ze bij jou kunnen verwachten?
  • Weten zij waar je voor gaat en waar jij voor staat?

3 Tips voor branding van introverte managers

  • Wees je goed bewust hoe je je wilt profileren
  • Kies bewust of je jouw profilering wilt betrekken bij je privéleven
  • Kies een strategie die ervoor zorgt dat jij en je expertise zichtbaar en vindbaar zijn

Kijk wat bij jou past

Voor introverte mensen zijn er meer dan genoeg manieren om zich op zo’n manier te profileren dat zij zich er comfortabel bij voelen. Naast een blog en artikelen schrijven is het te overwegen om een E-Book of een miniserie uit te brengen.
Met een miniserie kom je een aantal keren bij je lezers onder de aandacht en kan je hun interesse opwekken voor jouw expertise. Mijn miniserie is ruim een jaar oud en wordt nog steeds aangevraagd. De miniserie: “Een succesvolle eerste indruk maak je zo!” vind je hier.

In mijn volgende artikel beschrijf ik hoe je jouw introverte kwaliteiten in je persoonlijke uitstraling kunt laten zien.

Blijf mij volgen en schrijf je voor mijn E-Zine in zodat je een melding krijgt als er nieuwe blog online staan.

Larinda Bok