Koop alleen maar tienen Unique personal branding

Koop alleen negens en tienen

Een wijze les

De beste budgetvriendelijkste les die ik leerde lees je in dit blog. Koop alleen maar tienen! Dit bespaart je veel tijd, geld en energie én je heb veel meer plezier van je kleding.

Dit is eigenlijk de beste, budgetvriendelijkste les die ik geleerd heb. 
Door schade en schande, toegegeven, maar: een wijze les. Koop alleen maar tienen! Het houdt in dat je alle kledingstukken die je wilt kopen goed bekijkt en beoordeelt. Bepaal welk cijfer dit stuk op de schaal van 1 tot 10 krijgt.

Alleen maar negens en tienen

Herkenbaar? En wees eens eerlijk: met hoeveel zesjes en zeventjes ben je geneigd naar huis te gaan omdat je gewoon zin hebt om iets te kopen? Omdat het heel betaalbaar is? 
Of een mooie kleur heeft? (maar nèt niet goed zit)?

Liefde op het eerste gezicht

De vraag zou moeten zijn:

  • dóet dit iets voor je, word je er knapper van, vrolijker
  • wil je het aaien, er steeds naar kijken
  • kun je het met minstens drie andere stuks die je al hebt combineren
  • is het liefde op het eerste gezicht

Al loop je drie uur, of drie weken, te zoeken, als het geen 9 of 10 is, koop het niet. 

Een tien!

En dan mag je los….. want stuit je op een tien, koop het meteen! Zeker als het een spijkerbroek of basisrok of prachtige sjaal is. Is het echt heel erg betaalbaar? Koop er dan twee. Voor de zekerheid voor het geval die onherstelbare vlek of scheur toch komt.

Wat is jouw tien?

Wil je weten welk kledingstuk jouw tien kan worden? Boek een kledingstijladvies. Je leert welk kledingstuk jouw tien is en waar je op moet letten om geen nul te kopen. Een workshop met vriendinnen is ook een leuk idee!

Larinda Bok

Unique Personal Branding