kleurenanalyse lentetype kleuradvies

Wat je zou moeten weten als je een seizoenstype lentetype bent

Het is een snel gemaakte fout om te denken dat iemand met blond haar een seizoenstype lentetype is. Ik beken dat ik tijdens mijn opleiding een lentetype verkeerd analyseerde. Ze had donkerbruin haar. Welke kenmerken het lentetype heeft lees je in dit blog.

Seizoenstype lentetype

Het leven is te kort om je zorgen te maken over hoe je eruitziet en wie je bent. Geniet daarom van de waardevolle dingen van het leven.

Investeer dan ook in jezelf met een kleuradvies of kledingadvies om jouw mooiste lichaamspunten te benadrukken.

Je leert wat je kunt doen om de lichaamspunten waar je minder blij mee bent te camoufleren. Daardoor vallen ze minder op. Om je kleding zelfverzekerd te dragen vraagt het om zelfvertrouwen en vertrouwen in je imago te hebben. Doordat je in een kleurenanalyse leert om objectief naar jezelf te kijken wordt dat makkelijker.

Wat is een kleurenanalyse?

Omdat de ene kleur je beter staat dan de andere is het fijn te weten wat je goed staat. Omdat je wilt stralen is het belangrijk om te ontdekken welke kleurtint het mooist bij je past.

Dat betekent toch echt niet dat bepaalde kleuren verboden zijn. Op basis van je haar, oogkleur en huidtint ontdek je dan welke kleuren in harmonie zijn met jouw natuurlijke tint.

Verder zie je bij een kleurenanalyse direct welke kleuren je doen stralen en welke kleuren je daarentegen een grijze en fletse tint bezorgen.

Het seizoenstype lentetype

Zoals gezegd moet je eerst ontdekken tot welk seizoen je echt behoort. Lentetypes zijn evenals herfsttypes mooi met warme kleuren. Warme kleuren zijn kleuren met een gele ondertoon in de kleur. Wintertypes en zomertypes zijn mooi in koele kleuren.

Niettemin zijn er mensen die tot twee seizoenen behoren. Daarom kan je zelf niet altijd precies ontdekken welk seizoenstype je bent.

Het lentetype komt vaak in Nederland voor

De Noord West Europese bevolking heeft van oorsprong een blanke huid met blauwe ogen en blond haar. Daarom is het makkelijk te onthouden: het zomertype komt het meest voor in Nederland, meteen op de voet gevolgd door het lentetype.

Hoe je het seizoenstype lentetype bepaalt

De bepaling van het lentetype komt tot stand door een nauwkeurige indicatie van de huid- haar- en oogkleur, net zoals bij de andere seizoenstypes.

Het geavanceerde systeem van Art of Image waarin mee werk, kent meer dan 800 unieke, gedefinieerde natuurkleuren.

Ik kijk niet alleen naar wat jou mooi staat, maar ook naar wat bij jouw persoonlijkheid past. 

Welke kleuren passen het best bij het seizoenstype lentetype

 • De kleuren die bij het seizoenstype lentetype passen zijn voornamelijk lichte kleuren
 • Pasteltinten staan mooi en geven ook een zachte uitstraling
 • Koele kleuren, met een gelige ondertoon matchen het mooist bij de huidskleur
 • Een lentetype is ook mooi met heldere kleuren
 • Stoffen met een mooie glans zorgen voor een prachtige uitstraling bij het zomertype

5 kledingcombinaties voor het lentetype

Ik geef je eerst vijf tips om kleding te combineren.

 1. Neem de sprekende kleuren uit je kleurenwaaier voor accessoires.
  1. Het mooiste edelmetaal voor het seizoenstype zomertype is goud en brons.
  1. Neem als basiskledingstuk een kaki broek met een groene top. Maak het setje af met een paars jasje en een sjaal waar het groen en paars in terugkomt.
  1. Gebruik een zachtroze lipstick om je natuurlijke uitstraling te ondersteunen. Let op dat ook deze een warme ondertoon heeft.
  1. Combineer enigszins donkere kleuren met lichte pastels.

Deze kledingcombinaties kan je netjes en casual dragen. Maar let dan ook op de stofsoort en de dessins voor de door jou gewenste uitstraling. In een kledingadvies leer je hier alles over.

Hoe nu verder?

Nu weet je alles wat je zou moeten weten wanneer je een seizoenstype lente bent. Gebruik daarom de vijf kleurtips als je voortaan kleding koopt. Combineer dan ook de kleurtips met de vijf combinatietips. Je ziet er dan mooi en in een natuurlijke harmonie uit.

Een lentetype heeft vaak een zachte dromerige uitstraling. Mensen vinden dat aantrekkelijker aan jou en zijn vaak jaloers op jouw mooie natuurlijke uitstraling. Wees dankbaar voor dit cadeautje van de natuur.

Ontdek in een kleurenanalyse welk seizoenstype je bent

Je bent dus vast benieuwd hoe je er dan achter komt welk seizoenstype je nu precies bent. 

Boek dan een kleurenanalyse waar we in anderhalf tot twee uur, samen gaan ontdekken welke kleuren jou als lentetype het mooiste staan. 

Daarna bestel ik een persoonlijke kleurenwaaier die speciaal voor jou met de hand wordt samengesteld. Je vindt in deze kleurenwaaier jouw mooiste kleuren die je huidkleur, haarkleur en oogkleur versterken.

Het voordeel van een kleurenanalyse

Jouw mooiste kleuren zorgen er dus voor dat je lekkerder in je vel zit en meer zelfvertrouwen uitstraalt. En dat ga je niet alleen zelf voelen, maar mensen zien het echt aan je!

In een tweede afspraak leer ik je meteen hoe je deze persoonlijke kleurenwaaier gebruikt en hoe je een effectieve garderobe opbouwt. Je weet daarna hoe je een krachtige en positieve indruk op anderen maakt. Dat helpt je bij ingewikkelde situaties zoals sollicitatiegesprekken, presentaties en vergaderingen.

Nu weet je ondertussen alles over het seizoenstype lente.

Het is moeilijk om jezelf goed te bekijken en om precies je huidskleur vast te stellen. Laat staan je oogkleur en haarkleur. Boek daarom vandaag nog een kleurenanalyse. Ik help je graag!

Larinda Bok
Unique Personal Branding
Tel: 06 14 35 45 80
Mail: info@uniquepb.nl