kleurenanalyse seizoenstype wintertype

Alles wat je moet weten over het seizoenstype wintertype 

Ik moet iets bekennen… ik dacht altijd dat wintertypes zwarte haren en een witte huid hebben. Nu blijkt dat iemand met licht haar en een gekleurde huid ook een wintertype is. Alles wat jij moet weten over het seizoenstype wintertype lees je in dit blog.

Zelfs in de winter, als je zomerse bruine huidskleur verdwenen is kan je er gezond en stralend uitzien. Als je jouw mooiste kleuren draagt voel je je zelfverzekerder over je uitstraling. Anderen zien dat je straalt en dat komt doordat je natuurlijke tinten in harmonie met je kledingkleuren zijn. In een kleurenanalyse ontdek je jouw mooiste kleuren.

Wat is een kleurenanalyse?

Een kleurenanalyse is gebaseerd op de psychologie en wetenschap dat de ene kleur beter matcht bij je persoonlijkheid en je natuurlijke uitstraling. Om je te laten stralen is het belangrijk om te ontdekken welke kleurtint het mooist bij je past.

Je kunt alle kleuren dragen, maar de ene kleur doet meer voor je dan de andere kleur. Tijdens een kleurenanalyse ontdek je welke kleuren in harmonie zijn met jouw haarkleur en je oogkleur en huidtint.

Tegelijkertijd zie je tijdens een kleurenanalyse direct welke kleuren je doen stralen en welke je een grijze tint bezorgen.

Het seizoenstype wintertype

Het seizoenstype wintertype is mooi in donkere en heldere kleuren. Zomertypes en wintertypes zijn mooi in koele kleuren. Lentetypes en herfsttypes zijn mooi met kleuren met een gele ondertoon.

Sommige mensen behoren tot twee seizoenen. Het is moeilijk om bij jezelf te ontdekken welk seizoenstype je bent.

Het wintertype is in Azië het meest voorkomende seizoenstype

De Aziatische bevolking heeft van oorsprong een blanke huid met donkere ogen en donker haar. Vandaar dat veel Aziaten wintertypes zijn. Terwijl het absoluut niet zo is dat elk wintertype deze drie eigenschappen heeft.

Hoe je het seizoenstype wintertype bepaalt

De bepaling van het wintertype komt tot stand door een nauwkeurige indicatie van de huid- haar- en oogkleur, net zoals bij de andere seizoenstypes.

Het geavanceerde systeem van Art of Image waar ik mee werk, kent meer dan 800 unieke, gedefinieerde natuurkleuren.

Samengevat: ik kijk niet alleen naar wat jou mooi staat, maar ook naar wat bij jouw persoonlijkheid past. 

Welke kleuren passen het best bij het seizoenstype wintertype

  • De kleuren die bij het seizoenstype wintertype passen zijn toch echt de donkere kleuren
  • Felle kleuren staan mooi en geven een krachtige uitstraling
  • Koele kleuren, met een blauwachtige ondertoon matchen het mooist bij de huidskleur van een wintertype
  • Een wintertype is mooi met heldere kleuren
  • Stoffen met glans zorgen voor een krachtige uitstraling bij het wintertype

5 kledingcombinaties voor het wintertype

Ik geef je nu vijf tips om kleding te combineren.

  1. Neem heldere accentkleuren uit je kleurenwaaier voor sieraden en tassen.
  2. Het mooiste edelmetaal voor het seizoenstype wintertype is zilver, sommige wintertypes kunnen ook gouden sieraden dragen.
  3. Neem als basiskledingstuk een antracietgrijze broek en combineer deze met een lichtblauwe blouse. Draag een vest of jasje in een accentkleur uit je kleurenwaaier.
  4. Draag een felrode lipstick. Let op dat er geen warme kleur in de lipstick zit. Dit doet je tanden geler lijken.
  5. Een wintertype is mooi met contrast in de kleding. Combineer donker met licht in je dessins en pas colorblocking toe.

Een wintertype heeft stralende heldere kleuren die levendige accenten geven. Zowel zakelijk als privé is het wintertype door de heldere kleuren een stijlvolle verschijning.

Hoe nu verder?

Nu alles weet over het wintertype, kan je in de spiegel gaan kijken welk seizoenstype jij bent. De praktijk leert echter dat het moeilijk is om objectief naar jezelf te kijken. Bovendien bestaan er opleidingen voor kleurstylisten.

Daar wordt alles over de oorsprong en werking van kleuren geleerd. De kleurstylisten leren dus hoe ze een goede kleurenanalyse uit kunnen voeren. Concluderend: dat is echt een vak.

Ontdek in een kleurenanalyse welk seizoenstype je bent

Je bent vast benieuwd hoe je erachter te komt welk seizoenstype je nu precies bent. Boek dan een kleurenanalyse. Samen ontdekken we welke kleuren jou het mooiste staan.

Daarna bestel ik voor jou een persoonlijke kleurenwaaier. Deze wordt speciaal voor jou met de hand samengesteld. Je vindt in deze kleurenwaaier jouw mooiste kleuren die je huidkleur, haarkleur en oogkleur versterken.

Kortom: jouw mooiste kleuren zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel zit en meer zelfvertrouwen uitstraalt. Bovendien gaan mensen dat echt aan je zien!

Omdat je een kleurenanalyse hebt gehad, weet je hoe je als wintertype een krachtige en positieve indruk op anderen maakt. Dat helpt je bij gesprekken zoals  sollicitatiegesprekken, presentaties en ook vergaderingen.

Larinda Bok
Unique Personal Branding
Tel: 06 14 35 45 80
Mail: info@uniquepb.nl