tijs van den brink botox unique personal branding

Lachen maakt botox overbodig

Wat een spontane reactie al niet teweeg kan brengen!
Op de Facebookvraag of Tijs van den Brink botox in zijn frons moet spuiten reageerde ik begin oktober met: “Tijs, niet doen, gewoon jezelf blijven”. Kort daarna word ik gebeld met de vraag of ik dat écht vind, waarom en of ik via een Skypeverbinding in de NPO TV-uitzending van Nieuwslicht mijn mening wil toelichten. Dit is een gouden kans om over persoonlijkheid en uitstraling te spreken en mijn antwoord is natuurlijk: “ja”.

lachen maakt botox overbodig op tv met tijs van den brink. larinda bok unique personal branding

Cosmetische ingrepen worden steeds gewoner

Tijs gaat in de uitzending over: ‘cosmetische ingrepen worden steeds gewoner’  in gesprek met journalist Hester Zitvast, rimpelkoningin Maaike Dorsteen en beautyvlogger Demi van Beijnen. De reacties in de uitzending zijn verdeeld. Ze variëren van: “het is jouw probleem als je vindt dat ik geen botox mag spuiten” tot “ik vind het choquerend dat jonge meiden beïnvloed worden door influencers die betaald worden om op social media botox te promoten”.

Zelfbeeld en botox

Op social media en in mijn mailbox krijg ik veel reacties op mijn visie ‘dat je meer bent dan je uiterlijk.’ 75% van de reacties zegt het eens te zijn met mijn visie.
In mijn werk daag ik mensen vaak uit met de vraag: “Hoe kijk je naar jezelf? Mag je van jezelf blij zijn met wie je bent en hoe je eruitziet? Of zitten er stemmetjes in je hoofd die je naar beneden halen?”
Met mijn stellige uitspraak: ‘je moet eerst aan je zelfbeeld werken en daarna aan je uiterlijk’ waren veel mensen op social media het volkomen met mij eens.

Kwetsbaar en botox

Enkele dames onthulden op social media dat zij botox gebruikten tegen de migraine of vermoeidheid. Een ander schrijft dat ze jaren botox heeft gebruikt omdat ze ook zo’n irritante fronsrimpel op haar voorhoofd heeft. Zij is gestopt omdat ze het ongezond spul vindt. (En de frons is weer terug). Ook dat aspect lees ik in de reacties terug: ‘botox is gif en vergiftigt je lichaam omdat de stof in je lichaam blijft.’ Het verbaast mij dat mensen op social media zo open zijn.

Waardering voor jezelf

In mijn werk als Personal Branding Expert kom ik vaak mensen tegen die twijfelen aan zichzelf. Zij hebben een onrealistisch zelfbeeld. Voordat ik een advies geef, tast ik af hoe iemand naar zichzelf kijkt. Waardeert iemand zichzelf om wie hij is? Door de kracht die ik in iemand zie te benoemen en vragen te stellen naar de achtergrond van gedachten kom ik op het diepere niveau van zelfbewustzijn.
Pas als iemand voldoende zelfbewust is, kunnen kwaliteiten en persoonlijkheid vol zelfvertrouwen uitdragen worden. Dan mag je van jezelf fouten maken en zelfs lachen om jezelf. Uiterlijke schoonheid begint van binnen met waardering voor jezelf.

Lachen maakt botox overbodig

Tijs van den Brink lacht regelmatig in de uitzending. Als je goed op onderstaande foto kijkt zie je dat zijn frons verdwijnt als hij lacht. Lachen is gezond en maakt botox overbodig!

 

tijs van den brink botox unique personal branding

Heb jij last van je rimpels, een frons of onregelmatige huid? Neem contact op om meer te weten over hoe ik je kan helpen aan een uitstraling die jouw natuurlijke schoonheid ondersteunt.

 

In mijn volgende blog lees je wat ik leerde over mijzelf en zelfbeeld. Wil je dit blog automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan via deze link in.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *