Uniformen reflecteren wie werknemers zijn, lukt dat? Unique personal branding

Uniformen reflecteren wie werknemers zijn, lukt dat?

Onze uniformen moeten reflecteren wie wij als individuen zijn. Deze uitspraak van de Britse vliegmaatschappij Virgin Atlantic, betekent een wezenlijke koerswijziging in de gesloten dresscode. Dit artikel geeft antwoord op de vraag of het mogelijk is, de identiteit van werknemers in de dresscode te verwerken.

Vliegmaatschappij Virgin Atlantic zegt het met de dienstkleding, anders dan anderen te doen. Zij schrijven geen gesloten dresscode meer voor, want: ‘de uniformen moeten reflecteren wie de medewerkers als individuen zijn.’ Maar….. is dat mogelijk? Iedereen een consistente uitstraling met een persoonlijke touch in het uniform?

Dienstkleding en de dresscode

Een dresscode is niets anders dan een hulpmiddel om de presentatie van een groep af te stemmen op de beeldvorming bij anderen.

Er zijn drie soorten dresscodes: open, gesloten en flexibele dresscodes. Het lijkt erop dat Virgin Atlantic een lichte verschuiving van een gesloten naar een flexibele dresscode maakt. Make-up is niet meer verplicht en een broek hoort voor de dames bij het standaard kledingpakket.
Virgin noemt de wijzigingen een ‘significante verandering voor de luchtvaart.’

Gesloten versus flexibele dresscode

De dresscode van Virgin Atlantic beschrijft tot in detail elk aspect van de dresscode. Tot voor kort was er geen enkele ruimte voor individuele variatie. Pumps, lipstick en panty’s zijn allen hetzelfde.
Virgin Atlantic denkt de individuele variatie vorm te kunnen geven door de stewardessen naar wens make-up te laten gebruiken. Uitstraling en individualiteit is zoveel meer dan make-up. Ik zie geen verschuiving richting een flexibele dresscode. Het is mijns inziens een schamele poging om de stewardessen het gevoel te geven dat ze inbreng mogen hebben.

Flexibele dresscode

Het opstellen van een flexibele dresscode vraagt meer dan het geven van de vrije hand in make-up gebruik. Wil een organisatie echt een flexibele dresscode invoeren dan zijn onderstaande stappen noodzakelijk.

  • Laat een expert een projectteam samenstellen uit verschillende disciplines
  • Stel de minimale presentatiestandaard vast
  • Bepaal de individuele vrijheid
  • Stem af op de functie, het type klanten en de gewenste beeldvorming

Het is onmogelijk een dresscode op te stellen waar elke werknemer zichzelf volledig in herkent. Er zijn teveel variaties in kleur, contrasten, stoffen, dessins en accessoires om de individuele wens samen te vatten in een gesloten dresscode.

Dresscode opstellen

Een dresscode opstellen is een intensief traject. Naast kennis van imago, zijn vaardigheden in de vertaling van het mission statement en de eigenheid van de werknemers in de gewenste uitstraling van cruciaal belang. Specifieke expertise in de principes van styling, uitstraling en presentatie zijn onmisbaar bij het opstellen van een dresscode.

Meer weten wat ik hierin kan betekenen? Neem contact op via: info@uniquepb.nl of bel naar: 06 14 35 45 80

Volg de code niet de mode