hoe je overtuigender wordt overtuigingskracht

Hoe je overtuigender wordt

Mensen hebben soms zo’n geweldige boodschap, maar ze vallen niet op. Dit artikel beschrijft hoe je je overtuigingskracht kunt vergroten en welke invloed je uit kunt oefenen met je uitstraling. Ook krijg je vijf tips om meer gehoord te worden en impact te maken.

Hoe kan ik overtuigender zijn?

Steeds meer mensen vragen mij of ik ze kan helpen overtuigender te zijn. Zij willen meer gehoord worden en meer impact maken. Dat houdt in dat ik op een dieper niveau met mensen in gesprek ga. Ik kijk naar hun leiderschapskwaliteiten en welke stijl van overtuigen zij hebben. Als dat inzichtelijk is, kijken we hoe we hun kwaliteiten en eigenheid in hun persoonlijke uitstraling kunnen laten zien.

Drie invloedsrollen

Er zijn drie rollen waar mensen invloed mee kunnen hebben. Dat zijn de rollen: autoriteit, vriend en voorbeeld.

  • Autoriteit: hoe lager je praat, hoe serieuzer je genomen wordt. Door rustig te bewegen en spreken lijkt het alsof je je thuisvoelt en gelooft men je eerder.
  • Vriend: wanneer je met een hogere stem spreekt en meer afwisseling, word je als vriend gezien.
  • Voorbeeld: door dingen te zeggen die anderen niet durven uit te spreken zien de mensen je als voorbeeld. Door dit regelmatig te ventileren leren mensen je kennen, ze gaan je volgen en uiteindelijk willen mensen zaken met je doen. Je moet jezelf dan wel goed kennen, authentiek zijn en goed kunnen relativeren.

Grijze muizen

Ik leer zelf ook nog steeds van de mensen die ik begeleid. Mensen hebben soms zo’n geweldige boodschap, maar ze vallen niet op. Ze werken in de politiek of in de wetenschap, maar zijn net grijze muizen die langs de plint naar binnen sluipen. Je hoort en ziet ze niet. En daar voelen zij zich niet prettig bij. Ze zijn te bescheiden, te vernieuwend of ze spreken te abstract. Na mijn begeleiding zie ik ze meer impact maken en worden ze meer gehoord.

Vijf tips voor meer overtuigingskracht

Door te oefenen verbetert onze uitstraling. Vijf tips om meer gehoord te worden en impact te maken.

  • Spreek rustig maar niet monotoon
  • Let op je lichaamshouding en maak oogcontact
  • Draag kleding met contrasten die je uitstraling versterkt
  • Spreek met gevoel
  • Oefen voor de spiegel en vraag feedback over je presentatie

Ik herken mij in de mensen die ik begeleid

Ik heb compassie voor mensen met een unieke boodschap die bescheiden zijn. Ik waardeer hun bescheidenheid en daag ze tegelijkertijd uit om uit hun comfortzone te komen. Buiten de comfortzone zit hun groei.
En eerlijk is eerlijk, ik herken mezelf in hen. Ook ik ben bescheiden, maar heb wel een verhaal te vertellen. Tot vijf jaar geleden, liet ik mij onvoldoende zien. Ik wist ook niet hoe ik meer gehoord kon worden waardoor ik meer impact kon maken. En dit zorgt ervoor dat ik anderen goed aanvoel en kan helpen met een goede performance.

Overtuigingskracht

Ik gun iedereen dat hij zijn plannen in de wereld kan brengen. Wil je brainstormen over jouw uitstraling? Boek een Powersessie en na twee uur weet je wat je kunt doen om met meer overtuigingskracht gehoord te worden zodat je meer impact maakt.

Laat van je horen, want alleen jij kunt vertellen wat je denkt, wie je bent en wat je te bieden hebt!

Larinda Bok