5 levensaccessoires om er fantastisch uit te zien unique personal branding

5 levensaccessoires om er fantastisch uit te zien

Ons echte uiterlijk is gebaseerd op wie wij van binnen zijn. Je kunt jezelf nog zo mooi opmaken of aankleden, als je niet de juiste levensaccessoires draagt, zie je er niet fantastisch uit. In dit blog beschrijf ik vijf levensaccessoires om dagelijks te dragen.

Wat zijn levensaccessoires

Ken je de gedachte: ‘als ik dit heb, dan is het perfect, dan kan ik mezelf zijn’. En dan komen begrippen als rijkdom, veel vrienden, een perfect uiterlijk naar voren. Maar daar gaat het niet om in het leven. Het gaat erom dat je bent zoals je bent en dat je dat laat zien. Je bent jezelf met al je vreemde gewoontes, met je eigen grappen en je vaste overtuigingen en samen met jouw unieke vingerafdruk, jouw DNA zijn dat de accessoires van het leven. En met die accessoires maak je het verschil.

Laat je levensaccessoires vol zelfvertrouwen zien

Je uiterlijk is meer dan hoe we eruit zien. Het gaat over hoe we onszelf zien, hoe we denken dat anderen ons zien, hoe we onszelf opstellen en welke houding we aannemen. Dit is meer dan de buitenkant. Dat gaat over hoe we met de accessoires van het leven omgaan. Herken je dat je soms:

 • verwacht dat mensen je niet leuk vinden
 • een echte pleaser bent
 • bang bent om te falen
 • moeite hebt met je uiterlijk

Jezelf zijn…

Waar komen die onzekerheden allemaal vandaan? Schijnbaar onbelangrijke gebeurtenissen kunnen een grote invloed op je leven hebben. Een opmerking in je jeugd als: “roze is een stomme kleur, alleen domme mensen vinden roze mooi” kan je roze wereld in duigen laten vallen. Kleine opmerkingen als: “je bent moeders mooiste niet, dat kan je toch niet, een dubbeltje wordt nooit een kwartje”, kunnen desastreuze gevolgen hebben. Hoe mooi zou het zijn als:

 • datgene wat mensen zeggen geen invloed meer op je heeft
 • pijnlijke woorden je niet meer van je stuk brengen
 • je kunt vertrouwen in wie je bent
 • je tevreden bent met wie je bent en dat uitstraalt.

Levensaccessoires maken je mooi

Je kunt jezelf nog zo mooi opmaken of aankleden, als je niet de juiste levensaccessoires draagt, zie je er niet fantastisch uit. Deze accessoires zijn niet in de winkel te koop en ook niet in de aanbieding. Vijf levensaccessoires licht ik hieronder uit.

1. Geborgenheid

 • Mensen die zich geborgen weten zijn nogal kalm en ontspannen en dat is te zien aan hun uiterlijk en gedrag. Mensen die zich geborgen weten kunnen goed omgaan met andere mensen omdat ze geen verborgen agenda hebben.

2. Identiteit

 • Te weten wie je bent en waar je voor gaat en staat zorgt voor duidelijkheid. Het geeft focus aan je handelen en het is voor de ander duidelijk waarvoor hij bij jou moet zijn en wat hij van je kan verwachten.

3. Tevredenheid

 • Als je jezelf vergelijkt met ieder ander zul je nooit tevreden worden met wie je bent. Dankbaar zijn voor wie je bent en wat je kunt is een grote energiebron in je leven. Dat ga je uitstralen en heeft een groot effect op anderen en je eigen succes.

4. Waarde

 • Weten dat je waardevol bent en die meerwaarde uitdraagt zorgt voor een reëel zelfvertrouwen. Je bent even waardevol als een diamant die schittert als het licht erop valt. Dat te kennen- en erkennen maakt je waardevol voor een ander.

5. Vrede

 • Focussen op problemen is een ongezonde levensstijl. Je krijgt veel meer rust als je van een mug geen olifant maakt. Piekeren helpt niet en houdt je af van de dingen waar je verder mee komt. Een mens volgt zijn gedachten: ‘denk positief en het leven brengt je vrede’.

Weten wat jouw unieke levensaccessoires zijn? In een personal brandadvies komen jouw unieke levensaccessoires die jou maken tot wie je bent naar voren.
Hoe zou het voor je zijn als je jouw levensaccessoires vol zelfvertrouwen uit kunt stralen? Wil je dat ook leren? Neem contact met mij op en we praten door over wat jou kan helpen om stralend jezelf te zijn.

Dit blog is een vrij vertaalde samenvatting van het boek: Redefining beautiful van Jenna Lucado.

Larinda Bok
Unique Personal Branding