sport gezond leven uniquekleurenstijl

Opiniestuk: Sporten draagt niet bij aan schoonheidsideaal

Jet van Nieuwkerk legt in het drieluik ‘Niet gezond meer’ de vinger bij een ziekelijke fixatie op gezond leven. De stelling ‘sporten draagt niet bij aan schoonheidsideaal’ sluit naadloos aan op het drieluik ‘Niet gezond meer’.

Schoonheidsideaal

Photoshop manipuleert topmodellen en actrices tot de volmaakte – graatmagere – westerse vrouw.  De rauwe werkelijkheid toont de niet weg te fotoshoppen rimpels en wallen. Social media beïnvloedt ons dagelijks met een schoonheidsideaal, dat voor 99,9% van alle mensen onbereikbaar is.

Sport

Door sport en verantwoorde voeding denkt men een slank lichaam met een jeugdige uitstraling te krijgen. Het dagelijks leven bestaat uit trainen, trainen en nog eens trainen en na afloop extreem gezonde voeding. Psycholoog William Sheldon concludeert in zijn onderzoek dat de spier- en vetopbouw genetisch bepalend is voor het lichaamssilhouet. Sporten en diëten kunnen ons lichaam niet veranderen.

Zelfbewustzijn

Inzicht in eigenheid en kennen van de eigen kwaliteiten helpt mensen te accepteren wie ze zijn. Acceptatie van het eigen lichaam resulteert in een zelfbewuste levenshouding, waardoor men waardering krijgt voor zichzelf en vindt dat zij ertoe doen. Door persoonlijkheid zichtbaar te maken presenteert men vol trots de eigen schoonheid en wordt het irreële gangbare schoonheidsideaal niet meer nagestreefd.

Hoelang duurt het nog voordat de westerse vrouw zelfbewustzijn verkiest boven het perfecte schoonheidsideaal?

Hoe kijk jij naar je lichaam? Heb je een gezond zelfbeeld? Ik help je graag met het vormen van een realistisch zelfbeeld. Je kunt mij op 06 14 35 45 80 bellen voor een gratis oriëntatiegesprek.

 

Meer achtergrondinformatie vind je in het blog sporten draag niet bij aan schoonheidsideaal.

Larinda Bok, Personal Branding Expert maakt zich sterk voor een zelfbewuste uitstraling van ambitieuze mannen en vrouwen

Eigenaar Personal Branding Bureau Unique Kleur & Stijl

 

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Wil je weten of sporten bijdraagt aan jouw schoonheidsideaal? Ik schreef er een opiniestuk over. Hier lees je meer. […]

  2. […] De verkorte weergave in een opiniestuk vind je onder deze link. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *