imagoadvies, kleurenanalyse, kledingadvies, personal styling uniquekleurenstijl

Ze nemen mij maar zoals ik ben

Het gaat er toch om wie ik ben en niet welke kleding ik aanheb?

Ja, en dat is nu precies het punt: hoe kan een ander zien wie jij bent? De ander ziet alleen de buitenkant. En jouw persoonlijkheid komt vanuit je innerlijk. Tijdens een gesprek kan je namelijk wel je woorden aanpassen, maar je kunt je niet meer verkleden. Hoe zorg jij ervoor dat je persoonlijkheid in je uitstraling zichtbaar wordt?

Persoonlijkheid

Stel je voor: vanuit je innerlijk ben je een heel innemende persoonlijkheid, je zegt dat je contact wilt, maar je kleding straalt autoriteit en geslotenheid uit, dan zend je verwarrende signalen uit. Als je kleding niet in overeenstemming is met je persoonlijkheid wordt je kleding stoorzender.

Persoonlijke presentatie hangt niet alleen samen met de functie die je uitoefent. Je uitstraling is een samenhang van je persoonlijkheid en de context waarin jij je bevindt. Als voorbeeld: een gezaghebbend directeur van een financiële instelling zoals een bank draagt vaak een blauw pak met een das. Een directeur van een hoveniersbedrijf wil ook gezag hebben, daar hoort geen donkerblauw pak met een das bij.

Wanneer je iemand tegenkomt, of het nu iemand van een netwerkbijeenkomst van een half jaar geleden is of een nieuwe collega, krijg je altijd een (eerste) indruk. Je vormt je een beeld hoe het met hem gaat of wat voor persoonlijkheid je nieuwe collega is. Dit beeld, deze eerste indruk, is voor het grootste gedeelte gebaseerd op het uiterlijk en de kleding van de ander en bepaalt hoe jij reageert op deze persoon. De eerste indruk bepaalt of jij je openstelt voor contact of dat je gereserveerd blijft. Wanneer jij je dit realiseert wordt het ook duidelijk hoe belangrijk de uitstraling van je kleding is, en hoe essentieel het is dat je outfit aansluit bij je innerlijk. In het laatste geval zend je eenduidige signalen uit en is je kleding geen stoorzender die afleidt van jouw persoonlijkheid.

Personal Branding

In een Personal Brandingtraject bespreek ik, naast iemands mooiste kleuren en uiterlijke kenmerken, altijd diens ideeën, kwaliteiten, vaardigheden, talenten, emoties en non-verbale presentatie. Dit gaat verder dan een technische kleurenanalyse en stijl-en kledingadvies.

Het maken van de vertaalslag van innerlijk naar uiterlijk is voor mij de kers op de taart. Door mijn levenservaring, managementervaring- en opleidingen, en als bedrijfskundige en imageconsultant ben ik, in staat de verbinding te maken tussen de mens, zijn business en zijn uitstraling.

Waar begint Personal Branding mee?

Hoe kan jij in je uiterlijk laten zien wie jij als persoonlijkheid bent en waar je voor staat, zodat de ander de juiste eerste indruk van je krijgt? Het begint met bewustzijn! Wees je bewust van het effect van je kleding. Je kleding kan een stoorzender worden. Jouw potentiële klant of nieuwe werkgever wil, voordat er zaken worden gedaan, jou eerst leren kennen. Hij zoekt naar jou, jouw expertise, jouw meerwaarde en jouw product. Hij zoekt online en offline. De manier waarop jij je presenteert maakt het verschil! En daarom is het belangrijk om je persoonlijke stijl  af te stemmen op je klant of je nieuwe werkgever.

 

Ik kan je met Personal Branding helpen om meer en meer jezelf zijn in je garderobe en zodat jouw expertise zichtbaar wordt en mensen graag zaken met je doen.

Word meer en meer zichtbaar jezelf. Jij bent Unique!

Wil je inzicht in je persoonlijke stijl en brand? Laten we een afspraak maken!

Larinda Bok

Unique Personal Branding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *