Personal Branding Covey in Kenia 2: Doelstellingen bepalen

Deel 2 van de Covey Personal Brandingtips uit Kenia & Tanzania bestaat uit het bepalen van doelstellingen. Zonder doel geen succes is een uitspraak van leiderschapsgoeroe Covey. Vergroot het vertrouwen bij je relaties door doelstellingen vanuit jouw persoonlijkheid te bepalen.

Stap 2: Doelstellingen bepalen

Stap twee in het streven naar onafhankelijkheid is het definiëren van je eigen doelstellingen vanuit wie je bent. Wat voor persoon wil je zijn? Beschrijf dat eens voor elke rol in je leven. Personal Branding gaat over het zichtbaar maken van je unieke kwaliteiten en je persoonlijke missie.

Wanneer je jouw persoonlijke missie leeft, heb je invloed hoe je zaken in je leven vormgeeft. De (financiële) resultaten tellen niet, maar jouw volledige ontplooiing vanuit jouw persoonlijke missie.

Wie wil dat nu niet? Volledige ontplooiing, volledig jezelf kunnen zijn en uitstralen naar je relaties en klanten, volledig jouw persoonlijke merk kunnen zijn.

Joseph

Dat doet mij denken aan contactpersoon Joseph van de door mij gesponsorde granny in Tanzania. Joseph zet zich vanuit zijn persoonlijke missie in voor een beter leven voor de allerarmsten. Het is bewonderenswaardig hoe deze man zich zeven dagen per week vol overgave inzet voor het realiseren van voldoende voedsel en medische zorg voor de gesponsorden. Hij vertelde mij dat het zijn levensmissie is om de allerarmste ouderen, kinderen en gevangenen een leefbaarder leven te geven. Doordat in de basisbehoeften wordt voorzien kunnen deze gesponsorde Afrikanen zich gaan ontplooien.

Dit werk geeft Joseph motivatie in zijn leven en werk.

Mijn missie

Het is mijn persoonlijke missie om ambitieuze mensen te helpen om op integere wijze inzicht te krijgen in hun identiteit en kwaliteiten en hoe ze dit op een zelfbewuste wijze kunnen inzetten voor een succesvolle uitstraling. Hierdoor identificeren mensen zich sneller met je waardoor het gewenste vertrouwen ontstaat om zowel zakelijk als privé succesvol te zijn.

Door mijn persoonlijke missie te leven ben ik mijn eigen merk wat heel vertrouwd voelt en enorme vrijheid geeft. Dit vraagt ook van mij pro-actief handelen. Hier schreef ik over in mijn vorige blog.

Het volgende blog gaat over Stephen Covey’s derde succesfactor: prioriteiten stellen

Larinda Bok, de Personal Branding Expert met een bedrijfskundige en imageconsultancy achtergrond, voor jouw zelfbewuste succesvolle uitstraling helpt jou graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *