Toekomst voor kwetsbare Samuel in Kenia

Toekomst voor kwetsbare Samuel in Kenia

Samuel, geboren op 17 oktober 2018, woont met zijn ouders in het kustgebied van Kenia. Door diensten af te nemen van Unique Personal Branding draag je bij aan een betere toekomst van de kwetsbare Samuel en zijn familie.

Op safari in Kenia

Kenia, het land midden op de evenaar en aan de oostkust van Afrika is onder toeristen vooral bekend vanwege de prachtige safariparken.

Ook ik ben een aantal keren op safari in Afrika geweest. Ik heb met eigen ogen gezien hoe zwaar het leven voor veel Kenianen is. Veel Keniaanse gezinnen leven in bittere armoede en kinderen zijn daar het kwetsbare slachtoffer van.

Impact maken in levens van mensen

Uit dankbaarheid voor de groei van mijn onderneming en mijn missie om impact in het leven van mensen te maken sponsor ik vanuit Unique Personal Branding, naast Lucy in Kenia sinds december 2019 Samuel in Kenia.

Samuel in Kenia

Samuel is op 17 oktober 2018 geboren. Hij woont bij zijn vader en moeder.
Hun huisje is gemaakt van modder, klei en leem en het dak bestaat uit bladeren, riet en gras. 

Toekomst voor kwetsbare Samuel in Kenia

Dit soort huisjes heb ik vaak gezien tijdens mijn reizen.

Indrukwekkend hoe de Kenianen in deze hutjes kunnen wonen.

Binnen in de hut is het erg donker en de ruimte is beperkt.

Kinderen in Kenia

Ondanks de armoede zie je de kinderen vrolijk spelend op de gele zandgrond rondhuppelen. De meesten hebben een hoopvolle blik in hun ogen.

Ik zie nog de blijdschap van het jongetje aan wie ik een armbandje met ‘Jesus loves you’ geef. Zonder te bedanken rent hij naar zijn grote zus die op een afstandje staat te kijken. Hij laat vol trots zijn armbandje zien.

Wat een blijdschap met iets dat voor mij weinig waarde heeft, maar wat voor het jongetje het verschil maakt. Mijn man geeft zijn armbandje aan grote zus. Ook zij is er heel blij mee, haar ogen gaan stralen als ze het cadeau aanneemt.

Toekomst voor kwetsbare Samuel in Kenia

Zorg voor Samuel

Samuel houdt van tekenen en kleuren en hij gaat naar de zondagsschool.

Als Samuel vier jaar is mag hij naar school.

Samuel ontvangt holistische zorg.

Holisme, een begrip naar mijn hart.

Een mens is niet alleen een lichaam, een mens is veel meer.

Compassion focust zich op vier levensgebieden:

  • Verstand
  • Lichaam
  • Hart
  • Geest

1. Verstand

Alle sponsorkinderen gaan naar een lokale school. De school is gratis, maar schooluniformen, boeken en vervoer naar school moeten ouders zelf bekostigen. Hierdoor zijn veel kinderen toch niet in staat om onderwijs te genieten. 

De sponsorkinderen krijgen aanvullende workshops en huiswerkbegeleiding. Compassion voorziet in schoolgeld , uniformen, boeken en andere schoolspullen.

Als Samuels ouders analfabeet zijn, kunnen zij wekelijks taallessen volgen zodat ze leren lezen. Ook kunnen de ouders deelnemen aan workshops over geestelijke vorming, landbouw en veeteelt, gezondheidsonderwijs, misbruikpreventie en hoe ze inkomen kunnen genereren.

2. Lichaam

De gezondheid van de sponsorkinderen wordt voortduren gemonitoord. Ze worden gevaccineerd en krijgen waar nodig medische zorg. Ouders en kind krijgen voorlichting over gezondheid en hygiëne.

Op de dagen dat Samuel op het project is, krijgt hij een voedzame maaltijd. De maaltijd bestaat uit maisbrood, bonen, groente of een stoofpotje. Ook krijgt hij dagelijks een snack in de vorm van een kop thee, pap, fruit of een ei.

3. Hart

De projectmedewerkers helpen de sponsorkinderen om van binnenuit te veranderen. De kinderen krijgen veel liefde en bemoediging via de projectmedewerkers.

Als sponsor schrijf ik regelmatig brieven en stuur ik ansichtkaarten waar ik een stickervel of kleurplaat bijvoeg. Ik weet dat dit erg gewaardeerd wordt.

Granny Esther

Granny Esther die ik vanuit mijn privé sponsor, bewaart mijn brieven en kaarten erg zorgvuldig.


De foto van ons gezin die ik haar stuurde bewaart ze bij haar broer. Haar broer heeft een huis waar het droog blijft.

De waarde van de brieven is onschatbaar en voor mij in het rijke Europa niet te begrijpen.

4. Geest

De sponsorkinderen krijgen een kinderbijbel. Zo maken zij kennis met het Evangelie van Jezus Christus en leren ze hierover te zingen. Het mooie hiervan is dat ze op een manier die bij hun cultuur en leeftijd onderwezen worden.

Geen westerse tradities die overgebracht worden. Nee, de Kenianen in hun waarde laten en aansluiten bij hun cultuur.

Op deze manier laat Compassion, en daarmee ook ik als directeur van Unique Personal Branding zien, dat er respect is voor de Kenianen en hun cultuur.

Ik vind het belangrijk dat iedereen respectvol behandeld wordt en dat hij de eigen verantwoordelijkheid kan nemen.

Door diensten bij Unique Personal Branding af te nemen werk je mee aan een betere toekomst van Samuel en zijn familie.

Mag ik jou of je organisatie binnenkort van advies voorzien?

Ik neem mijn Afikaanse ervaring graag mee in een training, workshop of persoonlijk advies. Mijn klanten vinden het boeiend om imageconsulting vanuit een andere hoek te bekijken.

Lees ook over Lucy in Kenia