Een bedrijfsscan om werk te vinden. Werk vinden door te zijn wie je bent en te laten zien wat je kunt. Ik leer je hoe je jouw kwaliteiten ontdekt en zichtbaar maakt. Dat doet je met de VINDT methode.

Ik help je op weg naar werk dat bij jou past. Je krijgt in dit blog een checklist voor een snelle bedrijfsscan zodat je weet wat je aan moet trekken naar je eerste sollicitatiegesprek!

What I want to wear?

Je weet dat de eerste zeven seconden van een sollicitatiegesprek doorslaggevend zijn voor het al dan niet aangenomen worden.

Daarom is het belangrijk dat jij een onuitwisbare goede eerste indruk maakt. Als eerste is bepalend hoe je er uit ziet.

Bedrijfsscan voor de juiste sollicitatiekleding

Maar wat trek je nu aan naar een sollicitatiegesprek?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de beste sollicitatiekleding is. Niet iedere werkgever verwacht dat een sollicitant in een pak verschijnt.

Daarom is het van groot belang de bedrijfscultuur te onderzoeken.

Bedrijfsscan voor sollicitanten

Een bedrijfscultuur bepaalt hoe medewerkers met elkaar omgaan, hoe beslissingen worden genomen, hoe er wordt gecommuniceerd en welke kleding men draagt. Probeer de cultuur te ontdekken.

Je VINDT hier 3 tips om snel zicht te hebben op de bedrijfscultuur.

  1. Kijk op de website foto’s hoe de mensen gekleed zijn.
  2. Denk logisch na, in de accountancy is een pak of nette jurk gebruikelijk, op een kinderdagverblijf kom je snel te zakelijk over in een nette jurk.
  3. Ga rond 16.30 uur op de parkeerplaats staan en ontdek hoe medewerkers die naar huis gaan gekleed zijn.

VINDT-methode

  • Vinden: vind jezelf. Wie ben je, wat kan je en wat wil je, hoe maak je dat zichtbaar.
  • Indruk: Het beeld van jezelf, is dat de indruk die anderen van je hebben. Hoe kom je over, past dat bij wie jij bent.
  • Natuurlijk: Je wilt je niet anders voordoen dan je bent, maar wel goed overkomen. Hoe presenteer jij je op zo’n manier dat jij die indruk maakt die je wilt maken. En die weergeeft wie je bent.
  • Doen: Werk vinden, jezelf presenteren is een kwestie van doen. Er komen veel acties bij kijken. Vacatures zoeken, solliciteren, netwerken, weten wie je bent, wat je uit wil stralen, kledingkeuzes maken. Kortom werk vinden is net werken.
  • Toepassen: Door de VINDT-methode toe te passen vind jij (uiteindelijk) werk. Werk dat bij jou past omdat je kunt zijn wie je bent. Soms kost het wat meer tijd dan verwacht, maar door veel te doen en alles uit de VINDT-methode toe te passen vind jij wat jij de baan die jij wilt.

Meer weten over de VINDT-methode, persoonlijke presentatie, werk vinden?

Neem contact op met:

Larinda Bok, imageconsultant gespecialiseerd in Personal Branding

Unique Personal Branding

Tel: 06 14 35 45 80

E-mail: info@uniquepb.nl

www.uniquepersonalbranding.nl

www.kleurtalent.nl