stijlvol ouder worden kleurtalent uniquekleurenstijl ouderen

Stijlvol ouder worden

Ouderen zijn door de jaren heen stijlbewuster geworden, dat geldt meer voor vrouwen dan voor mannen. De verschillen tussen de generaties, leeftijdsverschillen en stijlgroepen worden kleiner. Eén ding blijft hetzelfde: iedereen is het eens met mijn uitspraak: “Grow with grace”.

Aandacht

Iedereen heeft behoefte aan advies, alleen de groep die altijd behoefte aan advies heeft wordt kleiner. Hoe ouder mensen zijn, hoe meer ze geholpen willen worden. Enerzijds kan dit te maken hebben met aandacht en anderzijds met het gebrek aan zelfvertrouwen en onkundigheid over uitstraling en persoonlijke presentatie.

Stijlvoorkeur 65-plussers

De stijlvoorkeur voor jonge senioren (65 – 75) is veranderd, zij kleden zich modern en vrouwelijk. Speels, en minder braaf. De 75+ senioren zijn van een traditionele kledingstijl naar een meer casual stijl gegaan.

Grijs van binnen en van buiten

Mijn hart ligt bij ouderen en ik ben veel ouderen tegengekomen, die grijs van binnen én van buiten zien. Dat is helemaal niet nodig! Als je ouder wordt, treed het vergrijzingsproces in, dat is een natuurlijk proces. Maar dat hoeft niet te betekenen dat jij je ook grijs kleedt! Tegenwoordig kan je er al met een klein budget, stijlvol en verzorgd uitzien. Bijna iedereen wil graag gezond en stijlvol ouder worden.

Stijlproblemen bij ouder worden

  • lichaamsgewicht neemt toe
  • lichaamsproporties veranderen en gaan op plaatsen zitten die je liever niet in onder de aandacht brengt
  • kleding zit niet meer lekker
  • om de paar weken worstelen met hardnekkige haaruitgroei
  • make-up heeft niet meer het gewenste resultaat
  • twijfels of de huidige haarkleur nog wel zo mooi als vroeger staat
  • twijfels of de kleuren in de persoonlijke kleurenwaaier van 10 jaar geleden nog wel de juiste zijn
  • de juiste kledingwinkels vinden en daar naar toegaan gaat minder makkelijk

5 Stijltips

1. Leggings

Een goede kwaliteit legging kun je prima dragen onder een lange trui, tuniek of blouse. Maar een legging met een korte top of shirt laat bij ouderen echt ieder bobbeltje en rolletje zien.

2. Korte topjes en shirts

Laat nooit een kledingstuk eindigen op een plaats waar je niet de aandacht naar toe wilt trekken. Aangezien de buik vaak een probleemgebied bij ouderen is wat minder strak wordt, wil je ook niet dat je buik te pas en te onpas onder je shirt uit komt. Beter is het om voor wat langere kledingstukken te kiezen.

3. T-shirts met grappige afbeeldingen of schreeuwende teksten

Er zijn heel wat grappige shirts met leuke teksten. Toch vind ik dit echt iets voor jonge mensen die een statement willen maken of de aandacht willen trekken. Als je ouder wordt heb je dat toch niet meer nodig? Hetzelfde geldt voor kleding met Disney of andere figuren.

4. Elastische of gesmockte topjes

Deze zomer zijn ze ook weer te zien: schattig gesmockte topjes. Ze zijn leuk voor jonge meisjes, maar als je wat ouder bent worden je borsten geplet en komt je buik er extra in uit. Dit is niet wat je uit wil stralen toch?

5. Kleding- en stijladvies

Als je stijlvol ouder wilt worden en zoekend bent naar je mooiste kleuren en stijl, is een kleding- en stijladvies een investering die je bij je eerste aankoop hebt terugverdiend. Je leert mooie combinaties maken in de kleuren en de stijl die bij jouw veranderde figuur passen. Je leert hoe je make-up op de ouder wordende huid aanbrengt en welke haarkleur het mooiste bij jouw huid- en oogkleur staat. Ook leer je welke kleuren jouw huid laten stralen. Dan zie je er jeugdig, fris en gezond uit!

Investeer in jezelf met een kleding- en stijladvies want: Jouw levenservaring en je authentieke innerlijk is het waard om stijlvol gezien te worden.

Samen staan we sterk

Vind je het lastig je stijl te vinden en om winkel in, winkel uit te gaan? Als image consultant en personal shopper geef ik je advies en ga ik met je mee. Ik weet welke winkels de juiste kleding voor jouw figuur hebben. Samen gaan we op pad en bij thuiskomst geniet jij van de bewonderende blikken van buurvrouwen, vriendinnen en familieleden. En daar word ik dan weer heel blij van!

Larinda Bok

www.uniquekleurenstijl.nl

www.kleurtalent.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *