personal branding

Profileren als coach… hoe dan?

Als coach wil je jezelf profileren en onderscheiden van je collega’s. Je potentiële coachees moeten je weten te vinden en de klik met jou ervaren. Zij zien feilloos of het klopt en of je echt bent. Personal branding is een manier om jezelf te laten zien zoals je echt bent.

Jouw echte verhaal zichtbaar

Coachees zijn sneller geneigd om contact met je op te nemen als zij zich herkennen in jouw verhaal omdat jouw stijl aansluit bij hun behoeften. In de groeiende markt met coaches moet je ervoor zorgen dat jouw potentiële coachee je weten te vinden. Zij zoeken online en offline naar jouw unieke verhaal en willen in één oogopslag zien waar jouw toegevoegde waarde ligt. En daarom is het van belang dat je online en offline dezelfde boodschap uitzendt.

Het begin van succesvol coachen

Bewustwordingis de sleutel tot succes. In je coachopleiding heb je (als het goed is) jouw persoonlijke kernkwaliteiten ontdekt. Je kernkwaliteiten zeggen iets over jou en waar je goed in bent.
Je kernwaarden zijn overtuigingen en betekenisgevende idealen waaruit jij wilt leven. Je kernwaarden duiden waar jij voor staat. Kernwaarden gaan over authenticiteit, geloofwaardigheid en jouw missie in het leven.

Jezelf als coach profileren

Profileren gaat niet alleen over goed vindbaar en zichtbaar zijn. Wanneer jij je effectief profileert weet je jouw meerwaarde helder en duidelijk te communiceren. Vrijwel elke coach heeft een website. Spreek daar je eigen taal en geef de site jouw look and feel zodat je direct de verbinding met jouw ideale coachee maakt. Bezoekers van je website voelen feilloos aan wanneer het niet klopt.

Manieren om je als coach te profileren

Voor iedereen is de manier van profileren anders. Het doel van profileren is: de verbinding met anderen maken. De een houdt van het geven van lezingen, een ander schrijft graag artikelen en weer een ander maakt makkelijker vlogs.
3 tips:

  • De impact van je lezing kan beperkt zijn. Jouw ideale klant moet maar net in de zaal zitten…
  • Structureer je artikel en schrijf een artikel in jouw eigen stijl.
  • Zorg voor een eenduidige uitstraling en heldere boodschap die niet langer dan 1 minuut duurt.

Onmisbaar aspect in profilering voor coaches

Om de klik met je potentiële coachee te krijgen is het onmisbaar om authentiek en consistent uit te dragen waar jij voor staat en waar je voor gaat. Dat kan je op veel manieren doen. Kies een strategie die bij jou past, dat houd je het langst vol. Zorg er ook voor dat jij met jouw expertise zichtbaar en vindbaar bent.

Impactvol profileren? Weten hoe je dat doet? Laat mij eens meekijken in jouw profilering. Boek snel een strategiesessie. Binnen twee uur heb je door mijn objectieve en professionele blik, veel concrete tips over wat nodig is voor jouw effectieve profilering zodat jouw unieke eigenschappen als coach zichtbaar en vindbaar zijn.