Heb je mij gemist? Een week lang werkte ik ….

Vrijwilligerswerk: een week lang werkte ik niet aan en in mijn bedrijf en was ik zo goed als onzichtbaar op social media. Als verpleegkundig vrijwilliger, werkte ik bij mensen met een lichamelijke beperking. Zij waren een week in Doorn op vakantie. Als ondernemer van ’s morgens zes tot ’s nachts twaalf uur volledig beschikbaar zijn heeft z’n impact. Hoe? Dat lees je in dit blog.

Vrijwilligerswerk en flow

De foto laat zien dat ik het wél naar m’n zin heb. Maar de flow die ik vanmorgen voelde bij het openen van mijn mail en het voorbereiden van de werkzaamheden van deze week en het bellen van contacten die ik vorige week niet te woord kon staan, is niet te evenaren met de voldoening die ik ervoer in het werken in de zorg.

Vraag jij je af of je een week lang niet aan je bedrijf kunt werken? Wil je weten of vrijwilligerswerk past bij ondernemerschap? De antwoorden zijn voor iedereen verschillend. Mijn ervaringen, inzichten en conclusie deel ik in dit blog.

8 verrassende emoties

Wat ben ik:

 • blij dat ik drie jaar geleden de moed had om nee te zeggen tegen de kantoorbaan,
 • dankbaar dat ik de kracht kreeg om vier maanden lang te strijden voor recht doen aan mijn waarden van rechtvaardigheid en eerlijkheid,
 • trots dat ik het lef had om mijn droom na te volgen en een eigen bedrijf te beginnen,
 • blij met mijn opleiding bedrijfskunde die mij hielp het ondernemersproces succesvol vorm te geven,
 • blij met mijn coach die mij scherp houdt en mij uit m’n comfortzone laat gaan,
 • dankbaar dat ik dagelijks mensen inspireer, help verder te groeien en hen leer hun persoonlijkheid en kwaliteiten in hun uitstraling zichtbaar te maken,
 • dankbaar voor de mensen die mij het vertrouwen geven om een stukje op hun levenspad mee te lopen,
 • ontspannen door de vrijheid als ondernemer, wat heb ik deze de afgelopen week gemist.

Door het vrijwilligerswerk in de vakantieweek weet ik dat de ervaring van drie jaar geleden, en voel ik dat de vier maanden strijd voor rechtvaardigheid meewerkten aan het bewust keuzes maken en het realiseren van mijn droom. Het vrijwilligerswerk gaf mij de bevestiging dat alles wat ik kan geven optimaal tot z’n recht komt in het werk dat ik als Personal Branding Expert doe.

Door vrijwilligerswerk de juiste keuzes maken

Vanmorgen las ik drie artikelen die mij opnieuw bevestigden dat ik de juiste keuze maakte.

 • Het is goed om niet bij de groep te horen en een risico te lopen. Soms betekent gaan werken met de gaven van je hart dat je tegen anderen in moet gaan om te doen wat goed is, wat God wil.
 • Er is veel winst in de gezondheidszorg te behalen. De zorg moet inzetten op integrale aanpak en preventie en meer samenwerking over de deelsectoren heen. In de vakantieweek zag ik weer de (mij) frustrerende hiaten in de samenwerking en preventie in zorgverlening.
 • Het belang van de verwachting van de klant overtreffen door het geven van persoonlijke aandacht. Er is niets liever dat ik doe: aandacht geven en mij verdiepen in ambitieuze mannen en vrouwen en hen te helpen hun kwaliteiten en persoonlijkheid zichtbaar te maken, zodat zij vol zelfvertrouwen succesvol zijn in hun zakelijke en privéleven.

Vijf geleerde lessen voor volledige ontplooiing als mens

De lessen die ik leerde zijn tips voor jou.

 1. Soms zie je niet direct waar iets goed voor is, neem de situatie zoals hij is (die kan je toch niet veranderen).
 2. Luister naar je gevoel, dat bedriegt je nooit.
 3. Weet waar je goed in bent en wat je écht wilt doen.
 4. Neem de tijd om je doel, je droom te realiseren.
 5. Onderscheid je van anderen door je eigen unieke ik te zijn en dit zichtbaar te maken .

Respect voor werkers in de zorg

Ik sluit af met: Respect voor iedereen die voldoening haalt uit het werken in de zorg!

Succesvol doelen halen

Wil jij ook succesvol je doel bereiken door je eigenheid en datgene waar je goed in bent zichtbaar te maken in je persoonlijke uitstraling? Wil je weten hoe ik dat bereikt heb? Bel mij gerust. Ik ben weer volledig bereikbaar en beschikbaar ;-).

Larinda Bok
Tel: 06 14 35 45 80
Unique Personal Branding
NB. De mensen op de foto gaven toestemming voor publicatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *