contact

Waar je op let, bij het laten maken van een sieraad

Een sieraad dat het verschil maakt

Een apart sieraad is een unieke manier om je mee te onderscheiden. Je wordt meer gezien en op de juiste waarde geschat. Investeren in een uniek sieraad loont de moeite en is het geld waard. Veel mannen en vrouwen zijn zich niet bewust hoe zij een unieke uitstraling kunnen creëren. Hoe een sieraad hieraan bijdraagt lees je in dit blog.

Dat sieraad is voor mij!

Zomer 2017 slenterde ik met mijn schoonzussen door de smalle oude straatjes van Ootmarsum en kom uit bij de galerie van Marijke Kuiphuis. Vanuit de etalage trekken prachtige glaskunstwerken mijn aandacht. Genietend loop ik rond en opeens, ongewild, trekt mijn oog naar een geweldig mooie hanger in de glazen vitrinekast. Wat een prachtig en machtig sieraad!
De hanger heeft precies de kleuren die mij mooi staan. De contrasten passen bij mijn natuurlijke contrasten en de vorm matcht bij de lijnen van mijn gezicht. Een zilverkleurige rand omlijst met creatieve openingen het prachtig gevormde glimmende glascentrum van de hanger. Deze is voor mij! Ik hoef er niet over te twijfelen. Alles klopt!

Een glazen sieraad

Ik koop de hanger en een bijpassende ring. Marijke maakt er speciaal voor mij nog een paar oorbellen bij. Als service stuurt ze deze op. De hanger, ring en oorbellen zijn van glas gemaakt. Glas is een transparant materiaal. Door glas van verschillende kleuren samen te laten smelten ontstaat een levendig geheel.

Ook jij kan een persoonlijke sieraad dragen

Specifieke elementen zorgen ervoor dat je sieraad helemaal bij jou past. Een sieraad moet passen bij bij je natuurlijke kleurtoon, contrasten, je lichaamsschaal en de lijnen in je gezicht. Analyseer een sieraad altijd volgens onderstaande checklist. Achter de 9 criteria staat de beoordeling van de hanger.

handgemaakte sieraden unique personal branding
De hanger
  1. Donkerte: medium
  2. Contrast: medium
  3. Kleur: koelblauw, gedempt
  4. Dessin: iets gewerkt
  5. Vorm: rechthoekig
  6. Grootte: groot lichaamsschaal
  7. Materiaal: glas
  8. Accenten: helder
  9. Uitstraling: glanzend met stralende kern

Uitstraling van een sieraad

Je kern bepaalt je uitstraling. Je straalt uit wat er van binnen in je zit. Ieder mens heeft een eigen manier om dit te laten zien. Je kern voegt een extra dimensie toe.

Ook voor mannen

Steeds meer mannen dragen tegenwoordig sieraden. Ook voor mannen zijn er talloze mogelijkheden om in accessoires en kledingaccenten hun kern te laten zien. Verschillende woorden geven elke een eigen glans weer. Denk aan: krachtig, enthousiast, beweeglijk, humoristisch, duidelijk, relaxed, subtiel, mysterieus, sterk. De verschillende woorden geven ook een indruk van introversie en extraversie weer.

De betekenis van de glans in het sieraad

De kern van schitterend glas, omlijst met de koele, gedempte blauwe kleurtoon van de hanger heeft de volgende uitstraling. De hanger straalt mijn kern uit. Een glanzende buitenkant (subtiel, kalm en ingetogen kracht), met een stralende binnenkant (krachtige, enthousiast, gericht, gefocust en verreikend).

Heb jij ook een persoonlijk sieraad? Weet je waarom het jou zo aanspreekt?
Wat betekent het voor jou als je weet hoe jij jouw kern uit kunt stralen? Maak snel een afspraak en ik geef je advies hoe het sieraad dat het mooiste bij jouw persoonlijkheid past eruit ziet en waar jij op kunt letten.

Kleur van een sieraad

De betekenis van kleuren lees je niet in dit blog. Kleuren geven veel effect aan een uitstraling. Maak daar bewust gebruik van, en je merkt dat je meer impact maakt met kleur.

Marijke Kamphuis

Op een schilderachtige manier verwerkt Marijke Kuiphuis het glas. Doordat zij de kleuren door elkaar laat vloeien straalt haar werk vrolijkheid en warmte uit. Marijke maakt naast sieraden prachtige glaskunstwerken.
Kleur, transparantie licht en ruimtelijkheid kenmerken haar kunstwerken. Als je in Ootmarsum bent is het de moeite waard om een kijkje in haar galerie te nemen.

Sta op en schitter!