kledingadvies solliciteren pakken cultuur bedrijven organisatie

Solliciteren in een pakkencultuur

Tijd voor een sollicitatie kledingadvies in een pakketcultuur. Enige tijd geleden ben ik bij je geweest en volgende week heb ik een sollicitatie bij een recruiterbedrijf en daar lopen ze allemaal in een pak. Ik heb geen pak en ik ben benieuwd wat ik het beste kan dragen naar mijn sollicitatie. Ik hoor graag of je tips voor mij hebt, groet Marianne. 

Deze vraag kreeg ik een paar weken geleden van Marianne. Marianne is een vlotte jonge meid, die bij mij een kleuradvies en kledingadvies ontving. Zij kent haar mooiste kleuren en weet welke modellen haar staan, maar de toepassing in de praktijk vraagt soms om net even iets meer tips. Om jou ook te helpen lees je hier mijn advies aan Marianne.

Sollicitatie kledingadvies op maat

Van dit soort vragen word ik altijd heel blij. Hoe mooi is het om mensen die twijfelen over wat zij aan moeten trekken naar een belangrijke afspraak te helpen. Ik help hen met antwoorden die:

  • direct toepasbaar zijn
  • passen bij hun persoonlijkheid
  • aansluiten bij de gelegenheid
  • moeiteloos aansluiten bij hun huidige garderobe

Verdiepingsvragen voor het sollicitatie kledingadvies

Je bent vast benieuwd naar het antwoord dat ik Marianne gaf.

Hoi Marianne, leuk dat je mailt! Super gaaf dat je een gesprek hebt. Je moet me even helpen hoor. Jij bent toch heel sportief? Voor welke functie wil jij je inschrijven bij de recruiter? Kies in ieder geval voor zakelijke kleuren. Dat zijn effen en medium- tot donkere kleuren. Na je reactie kan ik een verder advies geven. Groeten van Larinda.

Valt het je op dat ik als eerste naar de persoonlijkheid van Marianne vraag? Haar sollicitatiekleding moet namelijk aansluiten bij haar persoonlijkheid én bij de organisatie waar ze solliciteert. In een kledingadvies is dit een standaard onderwerp. Kijk hier hoe een kledingadvies in z’n werk gaat.

Verduidelijking voor een goed sollicitatie kledingadvies

Marianne antwoordt: “Ik ben sportief, maar ik ga solliciteren voor een functie van recruiter dus dat is echt iets anders. Ik solliciteer naar de functie van recruiter bij een detacheringsbureau. Kan ik beter een pak, een rok of een broek dragen? Groet, Marianne.

Mijn advies voor passende sollicitatie kleding

Ik antwoord Marianne: “Ah dat is duidelijk. Kies vooral iets waar jij je prettig in voelt. Om aan te sluiten bij de pakkencultuur adviseer ik je een nette broek aan te trekken met een donker (groen, blauw, zwart, bordeauxrood) jasje van een mooie kwaliteitsstof. En dan een lichte mooie top eronder en dan ben je net zo stijlvol als zij in hun pak😉. Draag ook mooie vrouwelijke schoenen. Heb je pumps? Dat zou prima passen.”

De reactie van Marianne op het sollicitatie kledingadvies

Marianne laat me weten: “Ja ik heb zeker pumps bedankt voor je advies en ik ga mijn kast even goed bekijken.” Ik wens Marianne veel succes en schrijf: ‘als ik op een foto mee moet kijken stuur je er maar eentje! In ieder geval veel succes met je gesprek 💪. Larinda.’

Het vervolg

Binnenkort vraag ik Marianne eens naar haar ervaringen op het sollicitatiegesprek en hoe zij zich voelde in haar outfit. Ook deze nazorg hoort bij een standaard kledingadvies, kleuradvies of  Personal Branding advies. 

Heb jij ook vragen over jouw uitstraling? Dan heb ik een mooie serie van 101 experttips voor jou. Je ontvangt twee keer per week een mail waardoor je aan het werk gaat met jouw Personal Brand, kleur, kleding, styling en imago. Ik deel graag mijn experttips, inspiratie en quotes met je.

Dit kost je niets! Schrijf je hieronder in en je ontvangt gratis de experttips. Veel plezier!

Heb jij een persoonlijke vraag over Personal Branding, kleur, kleding, styling of imago?

Neem een abonnement op een strippenkaart om onbeperkt persoonlijk advies van mij te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *